Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Ελληνικο

Το «Μοναστήρι» του Βαλεντίνου Τσίλογλου στο Βαφείο-Λάκης Καραλής

Διάρκεια: 100'
Το «Μοναστήρι» του Βαλεντίνου Τσίλογλου στο θέατρο Βαφείο –Λάκης Καραλής

Σε ένα μοναστήρι που βρίσκεται στο ΤΡΑΣΜΟΖ της Ισπανίας, το χωριό θεωρείται καταραμένο από τον 13ο αιώνα και αφορισμένο από την καθολική εκκλησία, μια αυταρχική ηγουμένη θα κάνει τα πάντα για να διαφυλάξει τη θέση της και την οικονομική της ευημερία, με καθε τρόπο, αψηφώντας τα θέλω και τα πιστεύω των υπολοίπων.

Η αδελφή Κατάρα, ικανή για όλα, γίνεται ηγουμένη στη θέση της αδελφής Γαλήνης και περισυλλέγει στο πλάι της, κορίτσια που κρίνει αυτή, οτι έχουν θέση στη μονή που θέλει να δημιουργήσει. Μαζί της η αδελφή Νυφίτσα και η αδελφή Κοπριά γίνονται υποχείρια στα χέρια της. Τα πάντα όμως ανατρέπονται όταν ξυπνά η “γυναικεία φύση” των μοναχών. Ερωτικά μπερδέματα, ζήλεια, πάθη, συμβιβασμοί και ίντριγκες περιπλέκουν την ιστορία και το μόνο που τους απασχολεί είναι, «τι θα πει ο κόσμος».

Το έργο επικεντρώνεται στα ζητήματα της καταπίεσης, της σωματικής και ψυχικής βίας, του συμβιβασμού και του ερωτικού πάθους. Οι ηθικοί κανόνες περιορίζουν τη γυναίκα σε τέτοιο βαθμό, που της στερούν το δικαίωμα να ορίζει η ίδια το σώμα της. 

Ο ακραίος αυτός περιορισμός μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά και οποιαδήποτε προσπάθεια ανατροπής του οδηγείται σε αποτυχία.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Βαλεντίνος Τσίλογλου
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ιουλία Αγαλίδου, Αναστασία Γκουγκούμη, Έλενα Εσκενάζη, Ελένη Καραδάκη, Σοφία Μελισσουργού, Μαρία Πανοπούλου, Κατερίνα Παπαθανασιάδη, Χαρά Στάθη, Λούλα Τριανταφύλλου, Βαλεντίνος Τσίλγολου

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Βοτανικος Βαφείο-"Λάκης Καραλής"
Αγ. Όρους 16 & Κων/λεως 115

2103425637

Το «Μοναστήρι» του Βαλεντίνου Τσίλογλου στο θέατρο Βαφείο –Λάκης Καραλής
Το «Μοναστήρι» του Βαλεντίνου Τσίλογλου στο Βαφείο-Λάκης Καραλής
από 21/10/2021 έως 09/12/2021

κάθε Τετάρτη, Πέμπτη 21:15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Τιμές Εισιτηρίων: 15 Ευρώ, 12 Ευρώ (μειωμένο για φοιτητές, ΑΜΕΑ και ανέργους)