Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Μονολογος

«Ο κατάθλας» της Λένας Κιτσοπούλου στο θέατρο Olvio

Διάρκεια: 90'
«Ο κατάθλας» της Λένας Κιτσοπούλου στο θέατρο Olvio

Ο Λάκης, σέρνεται με το στενό, μίζερο στόμα του μέσα στο πατρικό του σπίτι στο χωριό. Όλα τον στοιχειώνουν. Έξω, η φύση αναπνέει, κοιμάται και ξυπνάει χωρίς προσδοκίες. Μέσα στο σπίτι, ο Λάκης, παρέα με μια μύγα. Το σπίτι που μεγάλωσε, έχει πάρει τη μορφή της ψυχής του.

Παλεύει να ξεφύγει από τα όρια του σπιτιού, των αναμνήσεων, των γονιδίων, των προσδοκιών μιας ολόκληρης κοινωνικής δομής. Όλα τον ενοχλούν. Μένει όμως εκεί για να αντιμετωπίσει όλα όσα τον βαραίνουν. Για να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με την κατάθλιψη. Φιλοσοφεί. Αναρωτιέται όπως όλοι, για την αξία της ανθρώπινης ύπαρξης. Για τα πρέπει και τα θέλω. Γιατί δεν μπορεί απλά να αναπνέει και να κοιμάται όπως η φύση.

Δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει να είναι καλός σε μια δουλειά, γιατί πρέπει να ανησυχεί για το παιδί του. Θέλει απεγνωσμένα να ξεφύγει από τις φτερωτές μαυροτσούκαλες σκέψεις του. Με ποιο τρόπο θα δραπετεύσει από το στενό στόμα που κληρονόμησε από τη μάνα του;

Η γραφή της Λένας Κιτσοπούλου είναι πάντα επίκαιρη, αληθινή και βαθιά συναισθηματική. Ο “Κατάθλας” είναι οι σκέψεις όλων των ανθρώπων που έρχονται και φεύγουν. Το πως έρχονται και φεύγουν δεν ξέρει κανείς ποιος το αποφασίζει.

Απλά συμβαίνει.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νατάσα Παπαμιχαήλ
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Αλέξανδρος Τσώτσης
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Λένα Κιτσοπούλου

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Βοτανικος Olvio
Φαλαισίας 7

2103414118

http://www.olviotheater.gr/

«Ο κατάθλας» της Λένας Κιτσοπούλου στο θέατρο Olvio
«Ο κατάθλας» της Λένας Κιτσοπούλου στο θέατρο Olvio
από 24/03/2024 έως 28/04/2024

κάθε Κυριακή 20:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Από 12€