Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Ελληνικο

«…καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς» στο θέατρο 104

Διάρκεια: 90'
«…καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς» στο θέατρο 104

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που η Ελλάδα παραδίνεται στο χάος του Εμφυλίου, ο δεκαεξάχρονος Χρόνης Μίσσιος συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται και καταδικάζεται σε θάνατο. Αποφυλακίζεται το 1973, αφού έχει περάσει εικοσιένα χρόνια σε φυλακές και εξορίες. Αυτήν την περίοδο της ζωής του διηγείται στο σπουδαίο αφήγημα-μαρτυρία «…καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς». «Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος. Και αυτό είναι η κορυφαία πολιτική μάχη», έλεγε ο Μίσσιος. Η θέση του αυτή δίνει στην ομάδα μας το έναυσμα να τολμήσουμε να ανεβάσουμε στη σκηνή τις αυτοβιογραφικές αναμνήσεις ενός πραγματικά γενναίου.

Ίσως γιατί η περίοδος που διανύουμε μοιάζει να έχει κάτι από τη σκοτεινή νιότη του Μίσσιου. Ίσως πάλι γιατί ο Μίσσιος δεν απευθύνεται μόνο στο νεκρό του φίλο αλλά κυρίως στους απόντες, σε ‘μάς. Ίσως γιατί η αντίληψη του Μίσσιου για τη ζωή , την ιστορία, το όνειρο δεν είναι μόνο γεμάτη από πολιτική κριτική αλλά και από αισιοδοξία για τη ζωή και πίστη στη δημιουργική δύναμη του ανθρώπου. Ίσως, πάλι, γιατί μας
έχουν συμβεί αδιανόητα πράγματα και είναι η στιγμή να αναρωτηθούμε, πώς αντιστέκεται κάποιος σήμερα;

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σοφία Καραγιάννη
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Κωνσταντίνος Πασσάς, Δημήτρης Μαμιός, Γιάννης Μάνθος
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Χρόνης Μίσσιος
ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

«Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς» του Χρόνη Μίσσιου: Ο Σάββας Πατσαλίδης γράφει κριτική για την παράσταση σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη στο Θέατρο 104.

Διάβασε την κριτική

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Γκαζι 104
Ευμολπιδών 41

2103455020

«…καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς» στο θέατρο 104
«…καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς» στο θέατρο 104
από 05/12/2022 έως 07/02/2023

κάθε Δευτέρα, Τρίτη 21:15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική Είσοδος: 14 ευρώ. Μειωμένο: 10 ευρώ. Ατέλειες: 5 ευρώ