Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Μονολογος

Ο «Κοιμώμενος Χαλεπάς» στο θέατρο Αλκμήνη

Διάρκεια: 80'
Ο «Κοιμώμενος Χαλεπάς» στο θέατρο Αλκμήνη

Το έργο αναφέρεται στη ζωή του σημαντικότατου καλλιτέχνη Γιαννούλη Χαλεπά, έχοντας ως εφαλτήριο το ψυχιατρείο της Κέρκυρας στο οποίο ο Χαλεπάς νοσηλεύτηκε για 14 χρόνια και το οποίο αποτελεί την αφετηρία των ταξιδιών του μυαλού του. Μέσα από αυτά βρισκόμαστε στα παιδικά του χρόνια στην Τήνο, στην Αθήνα του 18ου αιώνα όπου σπούδασε και αργότερα μεγαλούργησε χαρίζοντάς μας

σημαντικότατα έργα -όπως η γνωστή σε όλους «Κοιμωμένη», ο «Σάτυρος», η «Μήδεια»- αλλά και στο Μόναχο όπου πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του και κατάφερε να εδραιωθεί σημαντικά κερδίζοντας βραβεία και διακρίσεις... για να επανέλθουμε στην Τήνο -σημαντικό σταθμό της ζωής του πριν το ψυχιατρείο αλλά και μετά το ψυχιατρείο- και να οδηγηθούμε μέσα από όλα αυτά τα μονοπάτια στη λύτρωση και την ανάταση ψυχή που μόνο ένας σπουδαίος άνθρωπος και καλλιτέχνης μπορεί να νιώσει και να βιώσει στο έπακρο.

Σε ένα αφαιρετικό σκηνικό, ο Γιώργης Κοντοπόδης μάς καλεί να βυθιστούμε στην ψυχοσύνθεση του σημαντικού γλύπτη μέσα στα ογδόντα λεπτά που κρατάει η παράσταση και μας μεταφέρει όλες τις αναζητήσεις, τις σκέψεις και τα συναισθήματα του ανθρώπου αυτού, η ζωή του οποίου μοιάζει πολλές φορές με μυθιστόρημα και αποτελεί το παράδειγμα της φράσης «ποτέ δεν είναι αργά». Η παράσταση αποτελεί έναν φόρο τιμής στον σημαντικότατο Έλληνα γλύπτη αλλά και άνθρωπο, που τόσο ταλαιπωρήθηκε εξαιτίας των «πιστεύω» του αλλά κατάφερε να μείνει μέχρι το τέλος της ζωής του σταθερός σε αυτά.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αλέξανδρος Λιακόπουλος
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Γιώργης Κοντοπόδης
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Άγγελος Ανδρεόπουλος

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Γκαζι Αλκμήνη
Αλκμήνης 12

2103428650

http://www.theatro.gr

Ο «Κοιμώμενος Χαλεπάς» στο θέατρο Αλκμήνη
Ο «Κοιμώμενος Χαλεπάς» στο θέατρο Αλκμήνη
από 04/02/2024 έως 31/03/2024

κάθε Κυριακή 18:15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

14€ (κανονικό), 12€ (φοιτητικό, Α.Μ.Ε.Α., ανέργων, ομαδικό)