Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Ελληνικο

Αράφ: Το νέο έργο του Γιάννη Τσίρου στο θέατρο Αποθήκη

Αράφ: Το νέο έργο του Γιάννη Τσίρου στο θέατρο Αποθήκη

Κανένας, Άνθρωπος ή Σκύλος, δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αύριο. Το μέλλον εκ προοιμίου είναι ρευστό και μη ορατό. Κάποιο απρόβλεπτο γεγονός μπορεί να ανατρέψει τις βεβαιότητες του παρόντος και η ζωή μας να βρεθεί σε συνθήκες που δεν ελέγχονται. Το κακό ξεκινά όταν αυτοί που έχουν τον έλεγχο αδιαφορούν. Το χειρότερο, όταν αυτή η αδιαφορία θέτει σε κίνδυνο τις ζωές μας και το χείριστο, όταν ο Άνθρωπος και ο Σκύλος βρεθούν σε μια κοινή και παράλληλη πορεία, στερημένη ακόμα και από την παλιά φιλία τους.

Σ' ένα νησί, ένας ξενοδόχος, ένας κηπουρός και μία κτηνίατρος, στέκονται απέναντι, ενώ είναι μαζί. Στην ίδια γη. Είναι αντιμέτωποι με μία κοινωνία που υποκρίνεται και απαιτεί διαρκώς, χωρίς καμία επίγνωση της ενοχής της.

Μία σύγχρονη ιστορία, με ηθικά διλήμματα, συγκρούσεις και ερωτήματα που πρέπει κάποτε να απαντηθούν. Με ανθρώπους ή σκύλους που ψάχνουν φάρους σε ακτές και μία θάλασσα ελεύθερη να τους ταξιδέψει.

Ο Γιώργος Παλούμπης λέει για το νέο έργο:

«Η τρίτη μου συνεργασία με το Γιάννη Τσίρο (Αόρατη Όλγα, Αξύριστα Πηγούνια) με φέρνει εκ νέου αντιμέτωπο με ένα κείμενο πρόκληση μέσα από το οποίο η παράσταση καλείται να επικοινωνήσει με το θεατή αφενός σε επίπεδο ψυχαγωγικό - εφόσον το έργο ξεδιπλώνεται μέσα από ανατροπές και χιούμορ - και αφετέρου σε επίπεδο βαθιά κοινωνικό, ψυχολογικό εώς και φιλοσοφικό. Το φάσμα των ανθρώπινων νοοτροπιών, θέσεων, πράξεων και αποφάσεων ανοίγεται στο "ΑΡΑΦ", έχοντας από τη μία την ιδιοτέλεια και τη σκληρότητα των χαρακτήρων και από την άλλη την ενσυναίσθηση και την τρυφερότητα τους.

Ένα ακόμα έργο "μικρόκοσμου", μια αλληγορία που βάζει τον άνθρωπο "στο μικροσκόπιο" αλλά τελικά μιλάει για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, στη χώρα μας, αλλά και πέρα από αυτή.»

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Παλούμπης 
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ράνια Σχίζα, Ιωσήφ Πολυζωίδης, Φώτης Λαζάρου
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Γιάννης Τσίρος

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Ψυρρη Αποθήκη
Σαρρή 40

2103253153

Αράφ: Το νέο έργο του Γιάννη Τσίρου στο θέατρο Αποθήκη
Αράφ: Το νέο έργο του Γιάννη Τσίρου στο θέατρο Αποθήκη
από 20/09/2023 έως 17/12/2023

κάθε Τετάρτη 20:00

από 20/09/2023 έως 17/12/2023

κάθε Πέμπτη, Παρασκευή 21:00

από 20/09/2023 έως 17/12/2023

κάθε Σάββατο 21:15

από 20/09/2023 έως 17/12/2023

κάθε Κυριακή 18:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Τετάρτη- Πέμπτη - Παρασκευή: 18€ κανονικό - 15€ μειωμένο (φοιτητικό- ανέργων- παιδικό έως 12 ετών- ΑΜΕΑ χωρίς κινητικά προβλήματα) // Σάββατο - Κυριακή: 20€ κανονικό- 17€ (φοιτητικό- ανέργων- παιδικό έως 12 ετών- ΑΜΕΑ χωρίς κινητικά προβλήματα)