Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Συγχρονο

Midnight movie: Η νέα παράσταση της Έλενας Μαυρίδου στο θέατρο Χώρος

Πώς είναι να έχεις ένα ψηφιακό σώμα, όταν το φυσικό σου σώμα σε εγκαταλείπει;

Midnight movie: Η νέα παράσταση της Έλενας Μαυρίδου στο θέατρο Χώρος
© Archlabyrinth

Μια γυναίκα μένει ξύπνια αργά το βράδυ. Σερφάρει στο ίντερνετ μήπως καταφέρει και κοιμηθεί.

Νέα καρτέλα. Μια κοπέλα παλεύει για τη ζωή της μέσα σε ένα ασανσέρ. / Νέα καρτέλα. Ένας άντρας γυμνός στη μπανιέρα του. / Νέα καρτέλα. Δυο ξένοι στο ίδιο αμάξι παρακολουθούν μαζί μια μεταμεσονύχτια προβολή./ Νέα καρτέλα. Μπλε φάλαινα.

Στις 2 τα ξημερώματα οι πιθανότητες είναι ατελείωτες. Δεν υπάρχουν όρια για το πού μπορεί να βρεθείς…

Το έργο Midnight Movie είναι το ταξίδι μιας γυναίκας μέσα στο λαβύρινθο του διαδικτύου. Η παράσταση ζωντανεύει το εσωτερικό τοπίο του μυαλού της, που περιπλανιέται στο ίντερνετ. H σκέψη της, μια διαδρομή γεμάτη αναμνήσεις, προβολές και όνειρα, σ’ έναν digital κόσμο. Ζει μια παράλληλη πραγματικότητα την οποία μοιράζεται με το κοινό. Πάσχει από μια κινητική διαταραχή. Ο χρόνος περνάει άνισα όταν ένα σώμα υποφέρει. Αλλά τα δύο ψηφιακά της σώματα την παρηγορούν. Της δίνουν τη δύναμη που της λείπει. Μαζί με αυτά η ηρωίδα ταξιδεύει το κοινό σε ένα όνειρο, στον κόσμο του ψηφιακού βασιλείου. Ένα ψηφιακό σώμα είναι σαν μια αναπαράσταση του εαυτού μας στον διαδικτυακό κόσμο. Ένας χαρακτήρας που δημιουργούμε για να αλληλεπιδράσουμε με το ψηφιακό πεδίο και να διαφύγουμε σε μια άλλη πραγματικότητα. Έτσι κι η πρωταγωνίστρια. Οδηγείται σε έναν τόπο που είναι ελεύθερη να κάνει ότι θέλει, να πάει όπου θέλει.

Μέσα από μια κινηματογραφική λογική σε συνδυασμό με το physical theatre και τη δημιουργία εικόνων με projection mapping, η σκηνή μετατρέπεται σε νοσοκομείο, σε μια σουρεαλιστική κρεβατοκάμαρα, σε μια έρημο που μοιάζει με μεταμεσονύχτια ταινία και σε ό,τι άλλο φαντάζεται η ηρωίδα όσο ταξιδεύει σε αυτόν τον, χωρίς όρια, κόσμο που ονομάζεται ίντερνετ. Το έργο εξετάζει τη σχέση ανάμεσα στην αναπηρία και την διαδικασία αφήγησης σε μια σύγχρονη, ψηφιακή εποχή. Πώς είναι να έχεις ένα ψηφιακό σώμα, όταν το φυσικό σου σώμα συνέχεια φθίνει και σε εγκαταλείπει. Τί σημαίνει ψηφιακός εαυτός και η ζωή του ως αντίποδας στον πόνο.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Έλενα Μαυρίδου
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Νικόλ Δημητρακοπούλου, Πέτρος Αλαφούζος, Έλενα Ράγγου
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Eve Leigh

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Γκαζι Χώρος Θέατρο
Πραβίου 6 (Σπύρου Πάτση με Ορφέως)

2103426736

Midnight movie: Η νέα παράσταση της Έλενας Μαυρίδου στο θέατρο Χώρος
Midnight movie: Η νέα παράσταση της Έλενας Μαυρίδου στο θέατρο Χώρος
από 25/02/2024 έως 28/04/2024

κάθε Κυριακή 20:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική Είσοδος: 15€, Φοιτητικό / Ανέργων/ ΑΜΕΑ /+65: 10€, Ατέλεια: 8€ (μόνο στο ταμείο του θεάτρου)