Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Ελληνικο

«Όνειρα γλυκά» στο θέατρο Τόπος Αλλού

Διάρκεια: 90'
«Όνειρα γλυκά» στο θέατρο Τόπος Αλλού
© Γιώργος Κρίκος

Σ’ ένα παλιό ζαχαροπλαστείο στο Αιγάλεω, μια οικογένεια προσπαθεί να συνεχίσει την οικογενειακή επιχείρηση υπό την σκιά του πρόσφατου, τραγικού θανάτου του πατέρα. Τα «θέλω» τους, όμως, συγκρούονται.

Η μητέρα με τον μεγάλο γιο της οικογένειας σκοπεύουν να συνεχίσουν να δουλεύουν κανονικά στο μαγαζί, ενώ ο μικρός γιος διαφωνεί. Τους προτείνει να πουλήσουν το απαρχαιωμένο μαγαζί, που φέρει μαζί του την σκιά του ατυχήματος, για να ξεκινήσουν ένα καινούργιο, πιο φωτεινό και μοντέρνο ζαχαροπλαστείο.

Εκείνοι, όμως, αντιστέκονται και διαφωνούν μαζί του. Οι αυξανόμενες εντάσεις και συγκρούσεις θα φέρουν στην επιφάνεια ένα μυστικό της οικογένειας, που προκαλεί την μεγάλη απορία του μικρού γιου: Γιατί οι άνθρωποι δεν αλλάζουν τις ζωές τους, όταν δεν τους αρέσουν; Γιατί δεν προσπαθούν για κάτι διαφορετικό, όταν αυτό που έχουν δεν είναι αρκετό;

Γιατί υπομένουμε την καθημερινότητά και τις ζωές μας σαν να είναι υπερβατική τιμωρία;

Ένα ρεαλιστικό δράμα με διαχρονικά, υπαρξιακά ερωτήματα για την μακρινή ιδέα της ευτυχίας σε αντιδιαστολή με την βία και τον εγκλωβισμό που ενέχει η πραγματικότητα.

Ένα έργο για εκείνους που ονειρεύονται ακόμη πως οι ζωές τους είναι ένα εύπλαστο, ζωντανό υλικό που μπορούν να το μετασχηματίσουν σε κάτι όμορφο και για όσους, στον αντίποδα, έχουν αποδεχθεί πως η ζωή είναι η τέχνη του εφικτού.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μάξιμος Μουμούρης
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Γιασεμί Κηλαηδόνη, Δημήτρης Σέρφας, Νίκος Μπουκουβάλας
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μιχάλης Μαλανδράκης

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Κυψελη Τόπος Αλλού
Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων

2108656004

«Όνειρα γλυκά» στο θέατρο Τόπος Αλλού
«Όνειρα γλυκά» στο θέατρο Τόπος Αλλού
από 15/03/2024 έως 28/04/2024

κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 20:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος: 18 ευρώ, Προπώληση, άνω των 65: 15 ευρώ, Κάτω των 25, φοιτητικό: 12 ευρώ, Ατέλειες, ανέργων: 10 ευρώ