Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Συγχρονο

«Ελάτε να πιούμε έναν καφέ» στον Μικρό Κεραμεικό

«Ελάτε να πιούμε έναν καφέ» στον Μικρό Κεραμεικό

Το έργο ασχολείται με  την σχέση ενός δημοτικού υπαλλήλου, του Εμερντζιάνο Παροντσίνι, με τις τρεις ανύπαντρες αδελφές Τεταμάντζι, στην κωμόπολη Λουϊνο της Λομβαρδίας. Βρισκόμαστε στην εποχή του Μεσοπολέμου, στα 1930, στη φασιστική Ιταλία του Μπενίτο Μουσολίνι.

Με αφορμή μια πρόσκληση για έναν καφέ στο σπίτι των τριών γυναικών, για τη διευθέτηση γραφειοκρατικών ζητημάτων της περιουσίας που κληρονόμησαν από τον προσφάτως εκλιπόντα πατέρα τους, μία απρόβλεπτη σχέση προκύπτει, ανάμεσα στον Αρχιληξίαρχο Παροντσίνι και την Ταρσίλα Τεταμάντζι...ή και την Καμίλα Τεταμάντζι...ή, μήπως και με την Φορτουνάτα Τεταμάντζι;!!!

Η παράσταση έχει έναν καταιγιστικό ρυθμό, που παρασύρει το θεατή σε μία δίνη απρόβλεπτων εξελίξεων και συνεχών ανατροπών, που - με πολύτιμα όπλα το ακραίο χιούμορ και τη μουσική - οδηγούν τους ήρωες σε πραγματικά οριακές καταστάσεις.

Ο συντηρητισμός και η επιβολή συγκεκριμένων προτύπων μέσα στην οικογένεια, και οι κοινωνικές επιταγές που ορίζουν τις ζωές των ανθρώπων, όπως ο μικροαστικός καθωσπρεπισμός της επαρχίας, σχολιάζονται με σουρεαλιστική διάθεση, με φόντο μια βαθιά σκοτεινή περίοδο της ιστορίας.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Καρδώνης
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Δημήτρης Καλαντζής, Άννα Κουτσαφτίκη, Μαίρη Σαουσοπούλου, Ντόρα Ζαχαροπούλου, Χάρης Φλέουρας, Νάσος Φρίγγης, Ανούς Μπογοσιάν. Στην παράσταση παίζει ζωντανά μουσικά ο Χάρης Μπότσης
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Πιέρο Κιάρα

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

«Ελάτε να πιούμε έναν καφέ» στον Μικρό Κεραμεικό
«Ελάτε να πιούμε έναν καφέ» στον Μικρό Κεραμεικό
από 29/11/2023 έως 28/04/2024

κάθε Τετάρτη, Σάββατο 19:00

από 29/11/2023 έως 28/04/2024

κάθε Κυριακή 21:15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

€17 (γενική είσοδος), €15 (προπώληση)