Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Performance

«Κατάματα» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Διάρκεια: 35'
«Κατάματα» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει την παράσταση «Κατάματα» του Γιώργου Καλογερόπουλου. Μια 35λεπτη περφόρμανς στο Φουαγιέ του θεάτρου για την καθημερινή πάλη του ανθρώπου απέναντι στο άγνωστο, τα θηρία της ύπαρξης, αλλά και την κατασκευασμένη από τον ίδιο εξουσία που υπονομεύει κάθε διαφορετικότητα.Ένα έργο για τη ζωή ως δικαίωμα. Στην παράσταση ακούγεται, μεταξύ άλλων και  κείμενο που έχει γραφτεί από τον Ζακ Κωστόπουλο.

Ο άνθρωπος απέναντι στο άγνωστο. Ο άνθρωπος που επαναστατεί, ερωτεύεται, γεννά, μεγαλώνει, ζει και πεθαίνει. Στην άλλη «πλευρά» η Εξουσία – ανθρώπινο δημιούργημα – ελέγχει, κινεί, διακινεί και υποκινεί με τρομακτική ακρίβεια, απαγορεύοντας την απόκλιση. Μια Εξουσία που υπονομεύει τη διαφορετικότητα. Μια σύγκρουση. Ένας αγώνας. Η ζωή είναι δικαίωμα.

Μια «μικρή» παράσταση για τις «μεγάλες» δυνάμεις που μας κινητοποιούν. Μια σκηνική σύνθεση για την αιώνια πάλη του ανθρώπου με τα θηρία της ύπαρξης που αναπόφευκτα καταλήγει σε ένα κοίταγμα μέσα στον συμπαντικό καθρέφτη, κατάματα.

* Το κείμενο για τη σκηνή του πάρτι έχει γραφτεί από τον Ζακ Κωστόπουλο και χρησιμοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη των οικείων του.
** Στην παράσταση γίνεται χρήση καπνού με ειδικό υγρό, μη τοξικό, με βάση το νερό.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Καλογερόπουλος
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Γιώργος Καλογερόπουλος, Νατάσα Λυμπεροπούλου, Βάσω Μανδύλη, Λεωνίδας Παπαδόπουλος, Αιμιλία Ράπτη, Μαρίνα Σωκράτη, Εύη Τσακλάνου. Στο βίντεο εμφανίζεται η Σάντρα Ρόσι.
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Γιώργος Καλογερόπουλος

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Πειραιας Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ηρώων Πολυτεχνείου 32

2104143310, 2104143320

http://www.dithepi.gr

«Κατάματα» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
«Κατάματα» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
από 02/03/2024 έως 27/04/2024

κάθε Σάββατο 20:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική Είσοδος – 7 ευρώ, Μειωμένο (Ανέργων, ΑμεΑ, Άνω των 65 ετών) – 5 ευρώ