Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Ελληνικο

«Rayman ούρλιαξε» στο θέατρο Σφενδόνη

Rayman Ούρλιαξε

Ο θεωρητικός φυσικός Rayman ετοιμάζεται να παραλάβει το βραβείο που, έστω και με καθυστέρηση, αποφάσισε να του απονείμει η Ακαδημία Επιστημών ως αναγνώριση για το έργο του. Ο Rayman, ζώντας πια αποκομμένος από την ακαδημαϊκή κοινότητα, διχάζεται. Να υποταχθεί στην εξουσία της επιτροπής για να καρπωθεί τα προνόμια της διάκρισης ή να αρνηθεί το βραβείο; Εκτός όμως από την αμφιθυμία του, έχει να αντιμετωπίσει και την αμφιβολία του για την αξία των θεωριών που έχει διατυπώσει, ακόμη και για την ίδια τη δυνατότητά του να συλλάβει την αληθινή φύση του κόσμου. Η προετοιμασία της ομιλίας που πρόκειται να εκφωνήσει στην τελετή βράβευσης, τον οδηγεί τελικά, με έναν απροσδόκητο τρόπο, στην ανακάλυψη της πραγματικής «εξίσωσης του Θεού».

Στην σκηνή του θεάτρου Σφενδόνη, τρεις ηθοποιοί και μια λυρική τραγουδίστρια, μας πηγαίνουν στο μυστηριώδες σύμπαν του Rayman που συμφιλιώνει το μεγάλο Άγνωστο με το γνώριμο και το οικείο. Φύση και υπερφύση, ο άνθρωπος και οι αμφιβολίες του. Η απρόσωπη, απαρέγκλιτη νομοτέλεια και οι ανεξερεύνητες ατομικές προθέσεις. Και πάνω από όλα το ερώτημα χωρίς απάντηση.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Περικλής Μουστάκης
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Χάρης Φραγκούλης, Κώστας Νικούλι, Φραγκίσκη Μουστάκη και η υψίφωνος Λητώ Μεσσήνη, μουσική σύνθεση επί σκηνής Τηλέμαχος Μούσας
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Γιάννης Μαυριτσάκης

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Πλακα Σφενδόνη
Μακρή 4

2155158968

Rayman Ούρλιαξε
«Rayman ούρλιαξε» στο θέατρο Σφενδόνη
από 15/03/2024 έως 28/04/2024

κάθε Παρασκευή, Σάββατο 21:00

από 15/03/2024 έως 28/04/2024

κάθε Κυριακή 20:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Από €12