Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Ελληνικο

«Αἱ συνέπειαι τῆς παλαιᾶς ἱστορίας» στο Θέατρο Αλκμήνη

Διάρκεια: 75'
«Αἱ συνέπειαι τῆς παλαιᾶς ἱστορίας» στο Θέατρο Αλκμήνη

Η νουβέλα του Γεωργίου Βιζυηνού «Αἱ συνέπειαι τῆς παλαιᾶς ἱστορίας», η οποία ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή το 2023, μετά από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στη Θεσσαλονίκη έρχεται στην Αθήνα, στο θέατρο Αλκμήνη.

Ο Γεώργιος Βιζυηνός γεννήθηκε στη Βιζύη της Ανατολικής Θράκης και ταξίδεψε πολύ. Σπούδασε φιλολογία, φιλοσοφία και ψυχολογία. Έγραψε επιστημονικές μελέτες και λογοτεχνία. Δέχτηκε επαίνους αλλά και σκληρή κριτική. Για τους αθηναϊκούς πνευματικούς κύκλους της εποχής του ήταν ο ανεπιθύμητος και απόβλητος «τουρκομερίτης». Πέθανε έγκλειστος στο Δρομοκαΐτειο Φρενοκομείο.

Το «Αἱ συνέπειαι τῆς παλαιᾶς ἱστορίας» είναι ένα έργο για τον έρωτα, τον θάνατο και τις ψυχικές διαταραχές. Ένας άνδρας (πίσω από τον οποίο κρύβεται ο συγγραφέας), που σπουδάζει στη Γοττίγγη της Γερμανίας και πάσχει από κάποιου είδους «νευρικόν πάθος», επισκέπτεται έναν παλιό συμμαθητή και καλό του φίλο στο Κλάουσθαλ. Εκεί θα διαπιστώσει ότι ο φίλος του υποφέρει από βαθιά μελαγχολία, εξαιτίας ενός έρωτα που δεν ευοδώθηκε. Το έργο, με τα έντονα αυτοβιογραφικά του στοιχεία και την ψυχογραφική διείσδυση στους χαρακτήρες, αναδεικνύει την περιπλοκότητα των (συν)αισθημάτων και των σχέσεων, καθώς και το εύθραυστο της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ρομαντισμός και ρεαλισμός, ονειρικό και πραγματικό, εξιδανίκευση και δαιμονοποίηση, αδιέξοδο και φυγή, λογική και παράνοια (με τις ρευστές διαχωριστικές τους γραμμές), διαφορετικές όψεις της αλήθειας και ένα παρελθόν που καθορίζει το παρόν ανθρώπων πολλαπλώς πασχόντων. Όλα αυτά συνυπάρχουν σε ένα έργο που κινείται μεταξύ μνήμης και φαντασίας, μεταξύ ανάμνησης και ψευδαίσθησης, στο σύνορο του εντός και του εκτός.

Φιλία, ανεκπλήρωτος έρωτας, τελειοθηρία, ενοχές, αυτοτιμωρία, όνειρα, αινίγματα, αναπάντητα ερωτήματα, ψυχικά τραύματα και ζωές πέρα από τα όρια. Ποιες θα είναι οι συνέπειες;

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δέσποινα Μπισχινιώτη, Διογένης Γκίκας
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Μιχαήλ Πάρτης, Διογένης Γκίκας, Δέσποινα Μπισχινιώτη
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: βασισμένο στην ομότιτλη νουβέλα του Γ. Μ. Βιζυηνού

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Γκαζι Αλκμήνη
Αλκμήνης 12

2103428650

http://www.theatro.gr

«Αἱ συνέπειαι τῆς παλαιᾶς ἱστορίας» στο Θέατρο Αλκμήνη
«Αἱ συνέπειαι τῆς παλαιᾶς ἱστορίας» στο Θέατρο Αλκμήνη
από 06/04/2024 έως 28/04/2024

κάθε Σάββατο 19:00

από 06/04/2024 έως 28/04/2024

κάθε Κυριακή 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική Είσοδος: 14€, Μειωμένο: Μαθητών / Φοιτητών / Ανέργων / Πολυτέκνων / ΑμεΑ / Άνω των 65: 12€, Ατέλειες ηθοποιών & σπουδαστών δραματικών σχολών: 5€. Ειδικές τιμές για σχολεία και κρατήσεις άνω των 10 ατόμων (κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο 6947805920)