Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Παιδικο

«Ο αόρατος Τονίνο» στο Από Μηχανής θέατρο

Διάρκεια: 70'
«Ο αόρατος Τονίνο» στο Από Μηχανής θέατρο
© Χριστίνα Φυλακτοπούλου

«Δεν θέλω πια ασκήσεις να λύνω, θέλω αόρατος να γίνω!» εύχεται ο Τονίνο καθώς για άλλη μια φορά φτάνει αδιάβαστος στο σχολείο κι η ευχή του… ευθύς πραγματοποιείται!

Τι σημαίνει όμως είμαι αόρατος – είμαι ορατός, στις σχέσεις με τους φίλους, τους γονείς, τους δασκάλους, τον έξω κόσμο; Κι αν η ζωή έχει στην αρχή πλάκα, αόρατος να κάνω σκανταλιές, να αποφεύγω το διάβασμα, να μην πληρώνω εισιτήριο στο λεωφορείο, να μην έχω ευθύνες, να φέρνω τα πάνω – κάτω στους κανόνες του κόσμου των μεγάλων, πόσο διαρκεί αυτή η χαρά όταν ως επίπτωση, αφού δεν είμαι πλέον ορατός, προκαλεί την απομόνωση και τη μοναξιά;

Μήπως τελικά η απομόνωση είναι που με κάνει πραγματικά αόρατο;

Ο Τζάνι Ροντάρι (1920-1980) δεν χρειάζεται συστάσεις. Δάσκαλος για ένα διάστημα, δημοσιογράφος και κατόπιν συγγραφέας παιδικών βιβλίων, άλλαξε τον ρου της παιδικής λογοτεχνίας καθώς και τον παιδαγωγικό της ρόλο. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες ενώ έχει τιμηθεί με διάφορα βραβεία, μεταξύ των οποίων, το Βραβείο Άντερσεν (1970) το οποίο θεωρείται το Νόμπελ της παιδικής λογοτεχνίας.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μυλωνάς και η Σοφιάννα Θεοφάνους, που υπογράφει τη θεατρική διασκευή του πολυαγαπημένου βιβλίου του Ροντάρι καθώς και τους στίχους των τραγουδιών, μαζί με 5 ηθοποιούς και τη συνοδεία πρωτότυπης μουσικής, στήνουν μια παράσταση ευρηματική, ευφάνταστη, αστεία και συγκινητική, για τη φιλία, την ειλικρίνεια, την ενσυναίσθηση, αλλά και τη μοναξιά σε κάθε ηλικία. 

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά Παιδικών σταθμών, Νηπιαγωγείου και Δημοτικού. 

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δημήτρης Μυλωνάς
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Τιγκράν Αμπραμιάν, Άννα Ελεφάντη, Εύα Κλουβάτου, Νίκος Παλιούρας, Νεφέλη Τζεβελέκη
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Τζάνι Ροντάρι

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Μεταξουργειο Απο Μηχανής
Ακαδήμου 13

2105231131

«Ο αόρατος Τονίνο» στο Από Μηχανής θέατρο
«Ο αόρατος Τονίνο» στο Από Μηχανής θέατρο
από 21/10/2023 έως 26/05/2024

κάθε Σάββατο 15:00

από 21/10/2023 έως 26/05/2024

κάθε Κυριακή 11:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική Είσοδος: 10€, Ομαδικές κρατήσεις: 8€ (ομαδικά 20 ατόμων)