Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Ελληνικο

Η «Ισμήνη» του Γιάννη Ρίτσου στο Θέατρο Δρόμος

Διάρκεια: 75'
Η «Ισμήνη» του Γιάννη Ρίτσου στο Θέατρο Δρόμος
© Ιωάννα Χαραλάμπου

«Τα πάντα είναι ανύπαρκτα πριν τα σκεφτείς και πριν τα πράξεις…  — Γιάννης Ρίτσος»Η Ισμήνη του Γιάννη Ρίτσου παρουσιάζεται στη σκηνή του Θεάτρου Δρόμος σε σκηνοθεσία Εμμανουήλ Γ. Μαύρου κάθε Δευτέρα, στο πλαίσιο του κύκλου ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ - ένα «Αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο».

Η φθοροποιός δύναμη του χρόνου αποτελεί έναν βασικό προβληματισμό όχι μόνο σε αυτό τον ποιητικό μονόλογο του Ρίτσου, αλλά στα περισσότερα ποιήματα της συλλογής. Δίπλα όμως σε αυτή τη βασική θεματική, μέσω του κάθε προσωπείου προστίθενται νέα σημεία και στοχασμοί. Η Ισμήνη, με τις λιγοστές αναφορές στην μυθολογία – ιστορία και την ποίηση, αφήνει στον Γιάννη Ρίτσο αρκετό εκμεταλλεύσιμο χώρο για δημιουργία.

Σκόπιμα ή όχι, ο Ρίτσος διαλέγει μια φαινομενικά ασήμαντη μυθική περσόνα για να διαλογισθεί πάνω σε κάποια από τα προκλητικότερα θέματα του πολιτισμού μας. Την απωθημένη επιθυμία και την αυτοχειρία, ξύνοντας επίσης επιδεικτικά την επιφάνεια, μόνο, ενός ακόμα θέματος ταμπού. Εκείνο της σεξουαλικής ταυτότητας και του φύλου. Όλα αυτά παράλληλα με την καταδίκη της όποιας δίψας για εξουσία και την συγκαλυμμένη τοποθέτησή του κατά του πάσης μορφής πολέμου

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Γιώτα Τσιότσκα, Γιώργος Λιάκος
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Γιάννης Ρίτσος

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Κυψελη Θέατρο Δρόμος
Αγίου Μελετίου 25 & Κυκλάδων

2130344074

Η «Ισμήνη» του Γιάννη Ρίτσου στο Θέατρο Δρόμος
Η «Ισμήνη» του Γιάννη Ρίτσου στο Θέατρο Δρόμος
από 22/01/2024 έως 27/04/2024

κάθε Δευτέρα 20:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

12 € | Μειωμένο: 10 € Φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑμεΑ, 65+