Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Ελληνικο

«Ο κύριος Οικονομίδης» στο ΠΛΥΦΑ

Διάρκεια: 70'
«Ο κύριος Οικονομίδης» στο ΠΛΥΦΑ

Ο Λεωνίδας Οικονομίδης γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 σε κάποια παραθαλάσσια κωμόπολη της Πελοποννήσου. Ο Λεωνίδας γεννιέται στην σκηνή από τους ηθοποιούς. Αγαπάει την pop μουσική, τη θάλασσα και θέλει να γίνει αθλητής κολύμβησης. Κάποια στιγμή χρειάζεται λεφτά. Θα τα αναζητήσει σε διαφόρων ειδών πιστωτικά ιδρύματα. Για εγγύηση αν δεν μπορέσει να πληρώσει το χρέος του, θα του ζητηθεί κάτι πολύτιμο. Το μπλε τετράδιο.

Το μπλε τετράδιο είναι το βασικότερο αντικείμενο μνήμης του, καθώς εκεί γράφει από μικρός για ό,τι τον συγκινεί και δε θέλει να χαθεί στη λήθη.

Το έργο αντλεί κυρίως τις αναφορές του από την γενιά των Millennials. Είναι η γενιά που σπούδασε και άρχισε να αναζητά δουλειά τα χρόνια της κρίσης. H αγωνία της φυγής από το πατρικό σπίτι, η οικονομική εξάρτηση και οι γονεϊκές/κοινωνικές προβολές σχετικά με το επάγγελμα και την προσωπική ζωή την καθορίζουν σήμερα σημαντικά. Ανάμεσα στην απόλυτη αντίδραση ή στην απόλυτη υποταγή καλείται να βρει την δικιά της φωνή και να γίνει ορατή στην σημερινή ελληνική πραγματικότητα.

Ποια είναι η συλλογική μνήμη αυτής της γενιάς; Πώς η οικονομική ανασφάλεια διυλίζει τον ρομαντισμό της νιότης και πώς αντιδράμε σ’ αυτό;

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κώστας Λέκκας
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Παναγιώτης Παντέρας, Αναστασία - Νάστια Ντεντιάεβα, Λέων Λάππας, Κώστας Λέκκας
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Κώστας Λέκκας

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Βοτανικος ΠΛΥΦΑ
Κορυτσάς 39

6976861806

www.plyfa.space

«Ο κύριος Οικονομίδης» στο ΠΛΥΦΑ
«Ο κύριος Οικονομίδης» στο ΠΛΥΦΑ
από 08/04/2024 έως 30/04/2024

κάθε Δευτέρα, Τρίτη 21:15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

€13, €10 μειωμένο