Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Κλασικο

Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή Ελλάδας - Τουρκίας

Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή Ελλάδας - Τουρκίας
© Elina Giounanli

Το ποιητικό αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ μεταφέρεται στο σήμερα, σε μια πόλη των Βαλκανίων όπου δύο οικογένειες, οι Έλληνες Καπουλέτοι και οι Τούρκοι Μοντέγοι, ζουν μαζί, δυστυχώς όχι πάντα ειρηνικά. Άνθρωποι διαφορετικής κουλτούρας και θρησκείας, όταν συναντιούνται επικοινωνούν στη μόνη κοινή γλώσσα που ξέρουν, τα αγγλικά. Η εγκληματικότητα βρίσκεται σε έξαρση. Η μουσική, ο ήχος των χάλκινων αλλά και η θρησκεία είναι αναπόσπαστα κομμάτια της ζωής τους. Γλεντάνε άγρια, ζούνε άγρια, η βία είναι μέσα στην καθημερινότητά τους. Στον αντίποδα όλων αυτών βρίσκεται η ερωτική ιστορία του Τούρκου Ρωμαίου και της Ελληνίδας Ιουλιέτας. Μια κακή στιγμή, ένα παιχνίδι που καταλήγει σε φόνο φέρνει την καταστροφή. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στην Άγκυρα και θα συνεχίσει στη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη, πριν την ελληνική πρεμιέρα στο Μέγαρο. Μια ιδιαίτερη τρίγλωσση παράσταση, με υπέρτιτλους, όπου δύο λαοί – δύο οικογένειες με διαφορετικές θρησκείες και κουλτούρες, ποτισμένοι από μια προαιώνια σύγκρουση, ακολουθούν ένα τυφλό μίσος. Όμως παρά το μίσος αυτό και την έχθρα που χωρίζει τις οικογένειες, η Ελληνίδα Ιουλιέτα και ο Τούρκος Romeo ερωτεύονται αψηφώντας όλα τα εμπόδια, διδάσκοντας την αξία της αγάπης μέσα από τον ποιητικό λόγο του Σαίξπηρ.

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας, το «Ρωμαίος & Ιουλιέτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, με Έλληνες και Τούρκους ηθοποιούς σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη. Το εξαιρετικά φιλόδοξο και υψηλών απαιτήσεων εγχείρημα αποσκοπεί να αποτελέσει και μια «γέφυρα» μεταξύ των δύο χωρών, Ελλάδας – Τουρκίας, καθώς δίνεται μια μοναδική ευκαιρία για Έλληνες και Τούρκους καλλιτέχνες να συνεργαστούν και να ενώσουν τις φωνές τους.

 

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Λευτέρης Γιοβανίδης
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ρούλα Πατεράκη, Καλλιόπη Χάσκα, Alp Ünsal, Eray Eserol, Νικος Καραθάνος, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Σπύρος Μαραγκουδάκης, Şevki Çepa, Efe Akercan, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ουίλιαμ Σαίξπηρ

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Κεντρο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη

2107282333

http://www.megaron.gr

Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή Ελλάδας - Τουρκίας
Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή Ελλάδας - Τουρκίας
από 16/05/2024 έως 19/05/2024

κάθε μέρα 20:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

€7,50 - €35. Στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα τουρκικά με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους