Αναζήτηση παράστασης

  • Νέες παραστάσεις
  • Όλες οι παραστάσεις
  • Κατηγορία
  • Θέατρα
  • Περιοχές

Το ξεκατίνιασμα του Ολύμπου

Ειδος: Ελληνικό
Το ξεκατίνιασμα του Ολύμπου

Μια σάτιρα εμπνευσμένη από τη μυθολογία και τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Με στοιχεία από το Δωδεκάθεο και τον Όμηρο -και ατού τον έμμετρο λόγο- η συγγραφέας ΑβγίΠαπ γράφει μια ξέφρενη κωμωδία που «πατάει» με το ένα πόδι στο «κάποτε» και το άλλο στο «σήμερα», γεφυρώνοντας έτσι την ιστορία ενός τόπου, όπου το προσωπικό συμφέρον ήταν πάντα πάνω από όλους και όλα.

Το υπουργικό συμβούλιο των δώδεκα θεών, συγκαλείται λίγο πριν το ξεκίνημα του Τρωικού πολέμου για να αποφασίσουν με ποια πλευρά θα συνταχθούν. Η «συζήτηση» όμως εκτροχιάζεται πολύ νωρίς και καθώς τα πολύ λερωμένα άπλυτα όλων βγαίνουν στη φόρα, οι συγκρούσεις είναι σφοδρές και οι καταστάσεις που εκτυλίσσονται μεταξύ των θεών-υπουργών-κυβερνώντων είναι, αν μη τι άλλο, τραγελαφικές. Τα προσωπικά συμφέροντα είναι αυτά που τελικά καθορίζουν τις αποφάσεις, την ίδια στιγμή που όλα πρέπει να μείνουν στο στενό οικογενειακό περιβάλλον. Με ένα εξαιρετικό καστ 12 ηθοποιών, το «Ξεκατίνιασμα του Ολύμπου» δεν είναι μόνο μια κωμωδία-καθρέφτης της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, αλλά και η διαχρονική σημειολογία της ιστορίας μας, δοσμένη με άφθονο, καυστικό και τολμηρό χιούμορ.

Πρωταγωνιστουν: Αντώνης Αντωνάκος, Έλενα Αρβανίτη, Ειρήνη Ιωάννου, Λίνα Καμπούρογλου, Μαριάννα Λαγουρού, Δημήτρης Μαύρος, Βασίλης Πουλάκος, Τάκης Σακελλαρίου, Χαρά Τσιτομενέα, Κωνσταντίνος Φερεντούρος, Λήδα Χατζή, Χοβίκ Καραμπετιάν
Σκηνοθετης: Δημήτρης Κανέλλος
Συγγραφεας: ΑβγίΠαπ
Διαρκεια: 80

Που παιζεται

Olvio
Από 19/10 έως 29/12
κάθε Δευτέρα, κάθε Τρίτη 21:00
Γενική είσοδος στο ταμείο: 15€, μειωμένο: 13€. Προπώληση ηλεκτρονικά από 14€. Τιμή προσφοράς έως 10/10 όλα τα εισιτήρια 8€.
It’s a jungle out there
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5