Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Κλασικο «Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς» στο θέατρο Αλκμήνη
Διάρκεια: 80'
Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς στο θέατρο Αλκμήνη

«Σκοπός της ζωής δεν είναι να εξυπηρετεί την κατώτερη ζωική φύση, αλλά τη φωτεινή δύναμη, που βρίσκεται στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και η οποία βοηθάει τον άνθρωπο να αναγνωρίζει το αγαθό.» Leo Tolstoy

Οι ηθοποιοί Γιώργος Γαλίτης και Θανάσης Κουρλαμπάς ξετυλίγουν για άλλη μια χρονιά, όλη την υποκριτική τους γκάμα επί σκηνής, τόσο σε κωμικό όσο και σε δραματικό επίπεδο, ενσαρκώνοντας όλους τους ρόλους του διηγήματος, σ’ ένα θεατρικό παιχνίδι το οποίο -αντιμάχονται τον τίτλο- σφύζει από Ζωή!

Υπόθεση
Ο ευκατάστατος δικαστής Ιβάν Ιλίτς, αρρωσταίνει βαριά. Η αρρώστια κι ο επικείμενος Θάνατός του, εκμηδενίζουν όλη την προηγούμενη ζωή του. Επιτυχίες, ανούσιες συναναστροφές, εξουσία, κύρος και χρήμα στέκουν αδύναμα μπροστά στο τέλος. Ολόκληρη η ύπαρξη του Ιβάν Ιλίτς σείεται συθέμελα γιατί, όσο κι αν προσπαθεί να αποδεχτεί το συμπέρασμα ότι «ο Γάιος είναι άνθρωπος, οι άνθρωποι είναι θνητοί, άρα ο Γάιος είναι θνητός» που διδάχτηκε κατά την περίοδο των φοιτητικών του χρόνων, το Εγώ του τον κρατάει γερά δέσμιο του. Ο Γάιος ναι… αυτός όμως όχι! Αυτός μπορεί να ξεγελάσει τον Θάνατο!

 

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Γιώργος Γαλίτης & Θανάσης Κουρλαμπάς
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Leo Tolstoy

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Γκαζι Αλκμήνη
Αλκμήνης 12

2103428650

http://www.theatro.gr

Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς στο θέατρο Αλκμήνη
«Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς» στο θέατρο Αλκμήνη
από 10/10/2022 έως 14/11/2022

κάθε Τρίτη 18:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος: 14€, Παιδικό, φοιτητικό, ηθοποιών, ανέργων, αμέα: 10€

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ