Αναζήτηση παράστασης

  • Νέες παραστάσεις
  • Όλες οι παραστάσεις
  • Κατηγορία
  • Θέατρα
  • Περιοχές

Δον Ζουάν

Ειδος: Κλασικό
Ο Μολιέρος πραγματεύεται έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους μύθους.
Δον Ζουάν

Στον Δον Ζουάν, ο Μολιέρος πραγματεύεται έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους μύθους, δίνοντας την ισχυρότερη λογοτεχνική ενσάρκωση του θρυλικού ήρωα και ένα από τα πιο γοητευ-τικά όσο και αινιγματικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Ο Μολιέρος οδηγεί στα άκρα το προφίλ του ακόλαστου ήρωα. Μετατοπίζει το ενδιαφέρον από τα ερωτικά επιτεύγματα του Δον Ζουάν στη φιλοσοφία του. Τον προικίζει με οξύνοια που του επιτρέ-πει να δικαιολογεί τις πράξεις του μέσα από τον αδιαφιλονίκητο ορθολογισμό ενός ελεύθερα σκε-πτόμενου ανθρώπου, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτει την υποκρισία της κοινωνίας που τον περιβάλ-λει. Γι’ αυτόν, διαρκής αναζήτηση της ηδονής ουσιαστικά σημαίνει διεκδίκηση της απόλυτης ελευ-θερίας με την αποτίναξη κάθε συναισθηματικού, ηθικού, κοινωνικού, οικογενειακού και θρησκευ-τικού φραγμού. Συνθέτει έτσι το απόλυτα σαγηνευτικό αλλά και επίφοβο πορτρέτο ενός προβοκά-τορα, που υπονομεύει θεσμούς, κανόνες και αξίες και παραβιάζει κοινωνικά ταμπού, προκαλώντας τη συντηρητική κοινωνία κάθε εποχής.

Προκλητικό μείγμα κοινωνικής σάτιρας και μεταφυσικής ανησυχίας, το έργο που υπήρξε αντικεί-μενο σκανδάλου και λογοκρισίας από την πρώτη κιόλας παρουσίασή του και πολεμήθηκε στην εποχή του όσο κανένα, διατηρεί μέχρι σήμερα το σφρίγος και την ανατρεπτική του δύναμη.


Πού παίζεται

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Κυρ. 21, Δευτ. 22/7, 21.00
Τιμή : € 18, 14.

Βεάκειο
Τρ. 23/7, 21.30
Τιμή : € 18, 14.

Θέατρο Πέτρας
Πέμ. 25/7, 21.30
Τιμή : € 10.

Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»
Τρ. 27/8, 21.00
Τιμή : € 18, 14.

Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»
Τετ. 11/9, 21.00
Τιμή : € 18, 14.

Πρωταγωνιστουν: Ζέτα Μακρυπούλια, Νίκος Κουρής, Μάκης Παπαδημητρίου, Δημήτρης Καραμπέτσης, Ηρώ Μπέζου, Γιάννης Σοφολόγης κ.ά.
Σκηνοθετης: Θέμης Μουμουλίδης
Συγγραφεας: Μολιέρος
Διαρκεια: 90

Που παιζεται

Περιοδεία
Από 22/07 έως 11/09
21:00
€18, 10
Τα Tweets του Forrest Gump 358
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5