Αναζήτηση παράστασης

  • Νέες παραστάσεις
  • Όλες οι παραστάσεις
  • Κατηγορία
  • Θέατρα
  • Περιοχές

Οι δραπέτες της σκακιέρας

Οι δραπέτες της σκακιέρας

Μετά από μια ακόμα κρατερή μάχη, συναντιούνται κρυφά στην άκρη μιας παλιάς σκακιέρας η Λευκή Βασίλισσα και ένας Μαύρος Αξιωματικός και αποφασίζουν να δραπετεύσουν από τον ασφυκτικό κόσμο της σκακιέρας με το θαυμαστό Τρένο των Πλήκτρων, ακολουθώντας το ασημένιο μονοπάτι μιας φεγγαραχτίδας που δημιουργεί η μουσική που παίζει στο πιάνο η Νεφέλη, ένα μικρό κορίτσι, κόρη ενός καθηγητού της Γεωμετρίας που σκοπός της ζωής του είναι να τετραγωνίσει το δάκρυ. Χωρίς τον Μαύρο Αξιωματικό και τη Λευκή Βασίλισσα το παιχνίδι δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο άτεγκτος Λευκός Βασιλιάς, η φθονερή Μαύρη Βασίλισσα και τα υπόλοιπα πιόνια είναι αποφασισμένα να βρουν, να συλλάβουν και να τιμωρήσουν σκληρά τους ασυλλόγιστους δραπέτες. Έτσι ξεκινάει μια συναρπαστική περιπέτεια σε κόσμους μαγικούς και τόπους μακρινούς, δάση με φθινοπωριάτικα φύλλα που μεταμορφώνονται σε πεταλούδες, λιβάδια με τετράφυλλα τριφύλλια και μυστικές ακρογιαλιές, όπως, κυνηγημένα από ένα γεράκι χωρίς σκιά, τα δύο παράτολμα πιόνια προσπαθούν να βρουν τον Γλάρο των Ονείρων που θα τα οδηγήσει στην Εφτάχρωμη Πύλη του Ουράνιου Τόξου. Οι Δραπέτες της Σκακιέρας ένα Ονειρόδραμα σε Μουσική Γιώργου Κουρουπού και Λιμπρέτο Ευγένιου Τριβιζά.


Έναρξη προεγγραφής για το κοινό την Τρίτη 18/06 στις 14.00. Η διαδικασία ελέγχου της κράτησης καθώς και η σειρά αναμονής αρχίζουν 1 ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης (στις 19.30) από το Info Point Labyrinth (στoν Λαβύρινθο)Η θέση σας εξασφαλίζεται, εφόσον ολοκληρώσετε επιτυχώς την κράτησή σας, λάβετε το ηλεκτρονικό δελτίο εισόδου, το παρουσιάσετε εκτυπωμένο στον χώρο εκδήλωσης και το σκανάρετε τουλάχιστον 30 λεπτά (20.00) πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Σε αντίθετη περίπτωση, η κράτησή σας θα ακυρωθεί και θα επαναδιατεθεί στο κοινό.

Πρωταγωνιστουν: Μυρτώ Παπαθανασίου, Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Ειρήνη Καράγιαννη, Τάσος Αποστόλου, Γιάννης Καλύβας, Χρύσα Μαλλιαμάνη, 15μελές σύνολο χορευτών (λευκά και μαύρα πιόνια, βατραχοπαρέα, πυγολαμπίδες, νούφαρα, μαθητευόμενοι αρουραίοι), Σόλο πιάνο: Σταύρος Κόλλιας. Συμμετέχει 12μελής Ορχήστρα.
Σκηνοθετης: Ζωή Χατζηαντωνίου

Που παιζεται

Εθνική Λυρική Σκηνή
Από 23/06 έως 27/06
20:30
Είσοδος ελεύθερη
ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5