Αναζήτηση παράστασης

  • Νέες παραστάσεις
  • Όλες οι παραστάσεις
  • Κατηγορία
  • Θέατρα
  • Περιοχές

Άγγελος και Λητώ: στο σαλόνι της γενιάς του ’30

Ειδος: Performance
Άγγελος και Λητώ: στο σαλόνι της γενιάς του ’30

Στο διαμέρισμα της Λεωφόρου Βασ. Αμαλίας, αριθμός 4, απέναντι απ΄τον Εθνικό Κήπο,
ο νευρολόγος-ψυχίατρος και λάτρης της τέχνης Άγγελος Κατακουζηνός μαζί με την αγαπημένη του Λητώ, υποδέχονται τους πολύτιμους φίλους τους…

Το ζευγάρι, που πορεύτηκε μαζί από την πρώτη στιγμή της συνάντησής τους, και για 50 σχεδόν χρόνια, προσέφερε απλόχερα τη φιλία του, τις αξίες και το ήθος του, ως δώρο, στήριγμα, παρηγοριά, αλλά και έμπνευση, στους ανθρώπους εκείνους, οι οποίοι σημάδεψαν με το έργο τους το πνευματικό και καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της εποχής τους.

Σεφέρης, Ελύτης, Γκίκας, Faulkner, Χατζιδάκις, Τόμπρος, Τσαρούχης, Εμπειρίκος, Camus, Cartier-Bresson και άλλοι, πέρασαν ώρες  φιλοξενίας και στοχασμού στο σπιτικό των Κατακουζηνών. 

Με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας της Οικίας Άγγελου  & Λητώς Κατακουζηνού, η Δέσποινα Γιαννούλη παρουσιάζει μια περιήγηση – perfomance σε στιγμές, γνωστές και άγνωστες  της ζωής του ζευγαριού, ανάμεσα σε έργα σπουδαίων καλλιτεχνών, με τη ματιά στραμμένη σε μια εποχή ρομαντική, αλλά και γεμάτη αγώνες για ένα πιο δίκαιο κόσμο. Μια περιήγηση στη ζωή μιας εποχής, που διδάσκει, συγκινεί, μα πάνω απ’ όλα εμπνέει. 

Πρωταγωνιστουν: Δέσποινα Γιαννούλη
Διαρκεια: 50

Που παιζεται

Οικία Κατακουζηνού
Από 14/03 έως 18/04
κάθε Πέμπτη 19:00
€12, 10
Αύγουστος είναι...
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5