Αναζήτηση παράστασης

  • Νέες παραστάσεις
  • Όλες οι παραστάσεις
  • Κατηγορία
  • Θέατρα
  • Περιοχές

Έγκλημα και τιμωρία

Ειδος: Ελληνικό
Έγκλημα και τιμωρία

Ο Ρασκόλνικοβ, φοιτητής της Νομικής στην Αγία Πετρούπολη διαπράττει τον φόνο μιας γριάς τοκογλύφου και εξ' αεμελείας και αυτόν της αδελφής της. Ο Ρασκόλνικοβ νιώθει μια βαθιά θέληση να ξεπεράσει τον εαυτό του και να υπερβεί τα όρια που του προβάλει η κοινωνία, με σκοπό να την αλλάξει.

Αμέσως όμως αρχίζει να νιώθει αντιφατικά συναισθήματα. Έτσι, σιγά σιγά, ενώ ο συγγραφέας εμβαθύνει στην εσωτερική κατάσταση του ήρωά του, παρακολουθούμε την ψυχική του πορεία προς την ανακάλυψη του προσωπικού του φωτός.

Με αφορμή το κλασικό έργο του Ντοστογιέβσκι, οι Ginger Creepers φτιάχνουν τον δικό τους προσωπικό χάρτη, την προσωπική τους εσωτερική διαδρομή. Οι δυο τους, μόνοι επί σκηνής, με ελάχιστα σκηνικά αντικείμενα, δημιουργούν μέσα από εικόνες και πολυάριθμες αναφορές και σκέψεις εμπνευσμένες από το έργο του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα, ένα δικό του «οίκημα», χτίζοντας μία σπουδή πάνω σε καθολικές αξίες που επαναπροσδιορίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο τόσο συχνά όσο η επαναφόρτιση μιας διαδικτυακής σελίδας.

Πρωταγωνιστουν: Χρήστος Καπενής, Γρηγόρης Χατζάκης
Σκηνοθετης: Γρηγόρης Χατζάκης
Συγγραφεας: Ginger Creepers (Χρ. Καπενής - Γρ. Χατζάκης)

Που παιζεται

Θέατρο Δεκατέσσερα (14)
Από 28/09 έως 05/04
κάθε Σάββατο 21:15
κάθε Κυριακή 19:00
€12, 10 (Φοιτητικό, ανέργων)
Ένας άντρας τεστάρει τη διαφορά: Από το ταμπού στο ταμπόν
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5