Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Ελληνικο

«Ένα δώρο» της Άννας Δαμιανίδη στο Τριανόν

«Ένα δώρο» της Άννας Δαμιανίδη στο Τριανόν

Σε αναλόγιο το «Ένα δώρο», το μονόπρακτο θεατρικό έργο της Άννας Δαμιανίδη σε επιμέλεια της Αθηνάς Κεφαλά και μουσική του Κώστα Καλδάρα. 

«Ένα δώρο» της Άννας Δαμιανίδη - Η υπόθεση του έργου

Το έργο αναφέρεται σε δύο γυναίκες, μάνα και κόρη, με αφορμή ένα δώρο που η μητέρα απαιτεί από την κόρη της. Θα διαφωνήσουν, θα μνημονεύσουν στιγμές της ζωής τους, θα τραγουδήσουν, θα κριτικάρει η μία την άλλη, θ’ αγαπηθούν, θα τσακωθούν. Οι σχέσεις μητέρας και κόρης δεν συνδέονται μόνο βιολογικά άλλα ψυχικά και πνευματικά, με αποτέλεσμα να ταυτίζεται η μία με τη άλλη και η μητέρα σαν παιδί να ζητά πράγματα από την κόρη.

Η σχέση γίνεται πεδίο ανταγωνισμών, διαψεύσεων, προσδοκιών και απαιτήσεων και οι ρόλοι αντιστρέφονται. Η δύναμη της ανάγκης κάνει αυτές τις γυναίκες, που θα έπρεπε να γνωρίζουν η μία το ψυχισμό της άλλης, να μοιάζουν ξένες, ακόμα και μέσα από διαλόγους που μπορεί να επαναλαμβάνουν στη καθημερινότητά τους.

Θα παρουσιάσουμε το έργο σαν θέατρο στο τραπέζι, όπου οι θεατές θα συμμετέχουν σα να παρακολουθούν πρόβα λίγο πριν το ανέβασμα στη σκηνή. Παίζουμε κυρίως σε εναλλακτικούς χώρους, μεσημέρια. Δύσκολο για τους ηθοποιούς να μην έχουν τη βοήθεια του σκηνικού, των αξεσουάρ, του φωτισμού που εμπλουτίζουν μια παράσταση παρά μόνο τη φωνή τους και την ερμηνεία τους.

  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ελένη Τζώρτζη και Μαριάνθη Κυρίου
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Άννα Δαμιανίδη

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Κυψελη Τριανόν
Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων

2108215469

«Ένα δώρο» της Άννας Δαμιανίδη στο Τριανόν
«Ένα δώρο» της Άννας Δαμιανίδη στο Τριανόν
από 02/04/2022 έως 30/04/2022

κάθε Σάββατο 15:00