- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Taste Atlas 2022: Αυτά είναι τα 50 καλύτερα φαγητά του 2022 - Και τέσσερα ελληνικά πιάτα στην κατάταξη
Ποιο είναι το αγαπημένο σας φαγητό από όλο τον κόσμο; Tέσσερα ελληνικά πιάτα, σύμφωνα με τη λίστα του TasteAtlas, βρίσκονται στα 50 καλύτερα για το 2022. Πιο συγκεκριμένα στην 15η θέση βρίσκονται τα παϊδάκια ενώ ακολουθεί ο γύρος στην 31η, το γιουβέτσι στην 36η και ο μπακαλιάρος λίγες θέσεις μετά, στην 41η.
Το TasteAtlas, ένας από τους πιο δημοφιλείς οδηγούς για φαγητό, επισημαίνει ότι υπήρξαν κάποιες ενστάσεις για τα φαγητά αλλά και την τελική τους κατάταξη και με αναρτήσεις του στο Twitter εξήγησε πώς έγινε η ψηφοφορία. «Σε κανέναν δεν αρέσει αυτή η λίστα αλλά είναι μια αντανάκλαση της προτίμησης πραγματικών ανθρώπων. Μη μας μισείτε, εμείς απλά μετράμε ψήφους!» δημοσιεύτηκε, μεταξύ άλλων, στο Twitter.
Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα στην Ιαπωνία το «Karē» και στην 50η το βραζιλιάνικο παραδοσιακό πιάτο «Feijao Tropeiro» με φασόλια.
What’s your favorite dish in the world?
— TasteAtlas (@TasteAtlas) December 23, 2022
Full top 100 best dishes in 2022: https://t.co/TVbd3jHohu pic.twitter.com/28jJDn0kmx
Η λίστα με τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου
Παράλληλα, στη λίστα με τις καλύτερες παραδοσιακές κουζίνες σε όλο τον κόσμο, βασιζόμενος στην προτίμηση του κοινού, την πρώτη θέση στη λίστα κατέλαβε η Ιταλία, με την πίτσα, το ριζότο και τα μακαρόνια να συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία.
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Ελλάδα με την πλούσια κουζίνα της. Το καλαματιανό λάδι, τα φιστίκια Αιγίνης, το βινσάντο Σαντορίνης, τη μπουγάτσα και τον ντάκο να θεωρούνται τα κορυφαία 5 με βάση τη βαθμολογία.
Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Ισπανία, στην τέταρτη η Ιαπωνία, στην πέμπτη η Ινδία, στην έκτη το Μεξικό, στην έβδομη η Τουρκία, στην όγδοη οι ΗΠΑ, στην ένατη η Γαλλία και στη δέκατη το Περού.
Στις τελευταίες θέσεις της λίστας βρέθηκαν η Ισλανδία, ο Καναδάς, η Λετονία, το Μαρόκο και η Νορβηγία.
Το TasteAtlas κατέταξε τις κουζίνες του κόσμου σύμφωνα με τις ψήφους του κοινού για τα συστατικά, τα πιάτα, αλλά και το αλκοόλ της κάθε χώρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.