Θεματα

Στη λίστα με τα 50 καλύτερα πιάτα του κόσμου τέσσερα ελληνικά φαγητά

Δείτε ποια ξεχώρισαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τραπέζι με φαγητό
© Stefan Vladimirov / Unsplash

Taste Atlas 2022: Αυτά είναι τα 50 καλύτερα φαγητά του 2022 - Και τέσσερα ελληνικά πιάτα στην κατάταξη 

Ποιο είναι το αγαπημένο σας φαγητό από όλο τον κόσμο; Tέσσερα ελληνικά πιάτα, σύμφωνα με τη λίστα του TasteAtlas, βρίσκονται στα 50 καλύτερα για το 2022. Πιο συγκεκριμένα στην 15η θέση βρίσκονται τα παϊδάκια ενώ ακολουθεί ο γύρος στην 31η, το γιουβέτσι στην 36η και ο μπακαλιάρος λίγες θέσεις μετά, στην 41η.

Το TasteAtlas, ένας από τους πιο δημοφιλείς οδηγούς για φαγητό, επισημαίνει ότι υπήρξαν κάποιες ενστάσεις για τα φαγητά αλλά και την τελική τους κατάταξη και με αναρτήσεις του στο Twitter εξήγησε πώς έγινε η ψηφοφορία. «Σε κανέναν δεν αρέσει αυτή η λίστα αλλά είναι μια αντανάκλαση της προτίμησης πραγματικών ανθρώπων. Μη μας μισείτε, εμείς απλά μετράμε ψήφους!» δημοσιεύτηκε, μεταξύ άλλων, στο Twitter.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα στην Ιαπωνία το «Karē» και στην 50η το βραζιλιάνικο παραδοσιακό πιάτο «Feijao Tropeiro» με φασόλια.

Η λίστα με τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου

Παράλληλα, στη λίστα με τις καλύτερες παραδοσιακές κουζίνες σε όλο τον κόσμο, βασιζόμενος στην προτίμηση του κοινού, την πρώτη θέση στη λίστα κατέλαβε η Ιταλία, με την πίτσα, το ριζότο και τα μακαρόνια να συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Ελλάδα με την πλούσια κουζίνα της. Το καλαματιανό λάδι, τα φιστίκια Αιγίνης, το βινσάντο Σαντορίνης, τη μπουγάτσα και τον ντάκο να θεωρούνται τα κορυφαία 5 με βάση τη βαθμολογία.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Ισπανία, στην τέταρτη η Ιαπωνία, στην πέμπτη η Ινδία, στην έκτη το Μεξικό, στην έβδομη η Τουρκία, στην όγδοη οι ΗΠΑ, στην ένατη η Γαλλία και στη δέκατη το Περού.

Στις τελευταίες θέσεις της λίστας βρέθηκαν η Ισλανδία, ο Καναδάς, η Λετονία, το Μαρόκο και η Νορβηγία.

Το TasteAtlas κατέταξε τις κουζίνες του κόσμου σύμφωνα με τις ψήφους του κοινού για τα συστατικά, τα πιάτα, αλλά και το αλκοόλ της κάθε χώρας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ