- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Upon: Το ολοκαίνουργιο μπιστρό του Παλαιού Φαλήρου είναι μια γαστρονομική έκπληξη
Για τα πεντανόστιμα πιάτα του Γρηγόρη Κίκη σε λίγο θα μιλάνε όλοι
Upon: Το ολοκαίνουργιο all day μπιστρό στο Παλαιό Φάληρο
Ο Γρηγόρης Κίκης είναι ο φετινός μεγάλος νικητής του διαγωνισμού S.Pellegrino για την νοτιοανατολική Ευρώπη και την Μεσόγειο, διαγωνισμός που αναδεικνύει τα νέα μαγειρικά ταλέντα διεθνώς και φέτος έγινε στο Ζάγκρεμπ. Δεν τον ανακαλύψαμε όμως τώρα, καθώς είναι σεφ και συνιδιοκτήτης του γνωστού εστατορίου Herve που μάλιστα αυτή την χρονιά διακρίθηκε στον οδηγό του Michelin. Πρόσφατα, και με τα φώτα να είναι στραμμένα πάνω του ως ένας από τους πλέον ανερχόμενους ταλαντούχους μάγειρες στον κόσμο, ξεκίνησε το νέο του project, το all day μπιστρό, Upon στο Φάληρο.
Η φιλοδοξία του είναι όπως μας λέει να φτιάξει ένα προσεγμένο μαγαζί στα νότια προάστια που ανοιχτό από το πρωί να προσφέρει καφέ, φαγητό εστιατορικό αλλά και casual, καλό κρασί και κοκτέιλς το βράδυ. Το καινούργιο του απόκτηα, το Upon, το έστησαν παρέα με τον Δημήτρη Δημήτσα, τους Νίκο και Ηλία Μαυρέλη, παιδικούς του φίλους από το σχολείο, όλοι τους πάντα ονειρεύονταν να δημιουργήσουν κάτι από κοινού στην γειτονιά που μεγάλωσαν και ζουν μέχρι σήμερα, το Παλαιό Φάληρο.
Με μια γρήγορη ματιά θα παρατηρήσει κανείς πως το μαγαζί διαλέγει το industrial στιλ, συνδυάζοντας όμως και στοιχεία από μάρμαρο και ξύλο. Έχει μεγάλο άπλετο χώρο στο εσωτερικό του και μια όμορφη μίνιμαλ μπάρα, θέα στην ανοιχτή κουζίνα και τραπεζάκια έξω που οι περισσότεροι ήδη τα προτιμούν -Ελλαδάρα!- για να απολαύσουν το brunch τους.
Το φαγητό που επιμελείται ο νεαρός ταλαντούχος σεφ είναι fusion, με επιρροές από όλο τον κόσμο, "απλό" αλλά και με μοντέρνες πινελιές, όλα σε τέλεια ισορροπία. Ένα από τα πιάτα που ξεχωρίζουμε είναι το smash burger, με αφράτο μπριός, χειροποίητη μαγιονέζα, λευκό κρεμμύδι σε ζύμωση, american cheese, σε κάνει να νιώσεις όμορφα και οικεία με την πρώτη μπουκιά. Για τον ίδιο λόγο ξεχωρίζουμε και το μαγιάτικο με σπαράγγια, πουρέ από σελινόριζα, μύριν και λάδι από σχινόπρασο. Το σεβίτσε λαβράκι σε μαρινάδα από λάιμ, σόγια και σησαμέλαιο, με κόλιανδρο, τσίλι, αγγούρι και watermelon radish δίνει μια εξαιρετικά λεπτή γεύση με υπέροχη φρεσκάδα που θα εκτιμήσουν όσοι λατρεύουν τα ωμά.
Άλλη μια νοστιμιά που θα γευτείς στο Upon είναι και τα αρωματικά κανελόνια με την πλούσια μπεσαμέλ και την πούδρα από φύκια που είναι γεμιστά με λαχανίδα, σπανάκι, μυρώνια και καυκαλήθρες και ταιριάζουν φανταστικά με κάποιο από τα λευκά κρασιά της μεγάλης ποικιλίας που διαθέτει η κάβα. Φρέσκο, όμορφο και λαμπερό το Upon μόλις σήκωσε την αυλαία και είναι σίγουρο πως θα αποκτήσει πιστούς φίλους. Τα σχέδια του σεφ όμως όπως μας λέει και ο ίδιος δεν σταματούν στο Upon: «Έχω στα σκαριά και ένα ακόμη πρότζεκτ, αυτή τη φορά στα Πετράλωνα, όπου θα προσφέρουμε street επιλογές με ένα μοντέρνο twist. Προσπαθώ συνεχώς να εξελίσσομαι και να αισθάνομαι δημιουργικός... αυτή άλλωστε είναι και η φύση της μαγειρικής. Nα πειραματίζομαι πάνω στη γαστρονομία, που τη βλέπω και τη νιώθω σαν ένα ταξίδι που συνεχώς προσφέρει εμπειρίες».
Upon, Δημοκρατίας 33 Π. Φάληρο,2109817878
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Αγαπημένο στέκι για όλους όσοι αγαπούν την ιαπωνική κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.