60 στέκια που δεν χορταίνουμε στην Αθήνα

Καστελόριζο: εστιατόριο-σταθμός στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας

Δημιουργικοί θαλασσινοί μεζέδες και ολόφρεσκο ψάρι

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kastelorizo_1_0.jpg
kastelorizo_2.jpg
kastelorizo_3.jpg
kastelorizo_4.jpg
kastelorizo_5.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Καστελόριζο: Το εστιατόριο που μύησε τους Αθηναίους στη δημιουργική ψαροφαγία

Αν αγαπάς το ψάρι είναι σίγουρο ότι τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου έχεις βρεθεί σε αυτή την ψηλοτάβανη σάλα με τα λευκά τραπεζομάντηλα και τις διακριτικές νότες πολυτέλειας. Το Καστελόριζο, η ναυαρχίδα του ομώνυμου ομίλου είναι ένα εστιατόριο-σταθμός στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας, καθώς είναι το πρώτο που έφερε την έννοια της δημιουργικής ψαροφαγίας στην πόλη, ανοίγοντας τον δρόμο για μια διαφορετική ματιά στον τρόπο που απολαμβάνουμε το φρέσκο ψάρι και τους θαλασσινούς μεζέδες.

Δεν είναι τυχαίο που παρόλο που έχουν περάσει πια περισσότερα από 30 χρόνια από την πρώτη μέρα λειτουργίας του το Καστελόριζο εξακολουθεί να πρωτοστατεί στην αθηναϊκή γαστρονομία και κάθε φορά να εντυπωσιάζει τους ορκισμένους θαμώνες του. Ανάμεσα στα πιάτα – σήμα κατατεθέν είναι η πεντανόστιμη γαρίδα σαγανάκι, το κριθαρότο με γαρίδες που ανήκει πια στα best sellers, η συγκλονιστική ταραμοσαλάτα, αλλά και η ψίχα καραβίδας, που πανάρεται ελαφρά σε αλεύρι καλαμποκιού και σερβίρεται μαζί με την τέλεια σος Cocktail, ένα ιστορικό πιάτο καθώς βρίσκεται στον κατάλογο από την αρχή.

Φυσικά, όταν μιλάμε για το Καστελόριζο, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στο ολόφρεσκο ψάρι που θα βρεθεί στο πιάτο σου. Το εστιατόριο δίνει τεράστια προσοχή στη σημασία της πρώτης ύλης, ενώ η φρεσκάδα των ψαριών και των θαλασσινών είναι πάντοτε η απόλυτη προτεραιότητα. Έτσι, το Καστελόριζο συνεργάζεται αποκλειστικά με δικούς του ψαράδες εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι στην κουζίνα του θα μπει ό,τι καλύτερο ψαρεύτηκε σήμερα. Καθημερινά, θα βρεις σχεδόν όλα τα ψάρια που κολυμπάνε στις ελληνικές θάλασσες και θα τα ευχαριστηθείς με την ψυχή σου καθώς θα έρθουν στο τραπέζι σου στην εντέλεια ψημένα.

Για να συνοδεύσεις ιδανικά το γεύμα σου, αρκεί να ρίξεις μια ματιά στην άψογη wine list. Υπάρχουν περισσότερες από 70 ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, που προσφέρονται σε πολύ καλές τιμές και απογειώνουν τη συνολική εμπειρία σου στο Καστελόριζο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ