60 στέκια που δεν χορταίνουμε στην Αθήνα

Mexha, το διαφορετικό mexican gastrobar στο Μαρούσι

Πληθωρικά burritos που δεν έχεις φάει ωραιότερα, quesadillas που δεν σε «βαραίνουν», ζουμερά tacos και fajitas

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mexha_7_0.jpg
mexha_3_0.jpg
mexha_6.jpg
mexha_1.jpg
mexha_2.jpg
mexha_4.jpg
mexha_5.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
  • Αγίου Κωνσταντίνου 56 & Κηφισίας
  • 2160017188
  • Mexha
  • Mexha

Mexha: Cocktails με λατίνα ψυχή και μεξικάνικο φαγητό, μαγειρεμένο με πολύ πιο υγιεινό και νόστιμο τρόπο.

Οι πρώτες νότες από το “Cumbia Sobre el Mar” με υποδέχονται τη στιγμή που ανοίγω τη γυάλινη πόρτα. Προχωρώ με μικρά χορευτικά βήματα προς το μπαρ. Απέναντί μου τα τηγάνια έχουν πάρει φωτιά στην ανοιχτή κουζίνα, το περιεχόμενό τους, έτσι όπως αναπηδά επιδέξια στον αέρα, μοιάζει κι αυτό να χορεύει στον ρυθμό της μουσικής. Συνήθως ρωτάω τον barman τι cocktail προτείνει, κι εκείνος κάθε φορά δίνει διαφορετική απάντηση μια που συνέχεια κατεβάζει καινούργιες ιδέες. Απόψε, όμως, θέλω μια κλασική Margarita να με ταξιδέψει ως την άλλη άκρη της Γης. Αν και… κάθε φορά που βρίσκομαι στο Mexha νιώθω σαν να επιστρέφω σπίτι μου.

“Mexha”, ή αλλιώς ένα mexican gastrobar πολύ διαφορετικό από ό,τι έχουμε συνηθίσει. Ναι, θα βρεις cocktails με λατίνα ψυχή και μεξικάνικο φαγητό, όμως μαγειρεμένο με «άλλο» τρόπο, πολύ πιο υγιεινό, πολύ πιο νόστιμο. Ο Χάρης, η Αφροδίτη και η Αγγελική (οι ιδιοκτήτες), αποφάσισαν από την αρχή ότι στην κουζίνα τους δεν έχουν θέση οι έτοιμες σάλτσες, τα κατεψυγμένα προϊόντα και οι τηγανητές παρασκευές. Κάθε πιάτο μαγειρεύεται χωρίς λίπη ή βελτιωτικά γεύσης ποντάροντας στα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και στις οξύτητες για να απογειώσει τη νοστιμιά του. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Πληθωρικά burritos που δεν έχεις φάει ωραιότερα, quesadillas που δεν σε «βαραίνουν», ζουμερά tacos και fajitas που κάνουν τη διαφορά χάρη στα ολόφρεσκα υλικά τους. 

Να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τα nachos με chili con carne και sour cream, τα burritos με κοτόπουλο Asado, τα tacos με μοσχάρι Barbacoa, τις quesadillas με το χειροποίητο chorizo που φτιάχνεται καθημερινά εδώ. Να τα συνοδέψεις όλα με κάποια από τις (πολύ ή καθόλου) καυτερές, χειροποίητες σος, αλλά και με ένα signature cocktail από τη δυνατή μπάρα. Κι αυτές είναι μόνο μερικές, ενδεικτικές επιλογές από τις λαχταριστές προτάσεις του καταλόγου. Είναι σίγουρο ότι μετά από τις πρώτες σου επισκέψεις στο Mexha, θα βρεις τα δικά σου αγαπημένα πιάτα, στο νέο σου χρωματιστό στέκι…

  • Αγίου Κωνσταντίνου 56 & Κηφισίας
  • 2160017188
  • Mexha
  • Mexha

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ