60 στέκια που δεν χορταίνουμε στην Αθήνα

Κεντρίνα, το αγαπημένο pizza bistrot του Χαλανδρίου

Όλα εδώ ξεκινούν από την πρώτη ύλη, την ποιότητα και τη διαχείρισή της

2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kentrina_1.jpg
kentrina_4.jpg
kentrina_3.jpg
kentrina_2.jpg
kentrina_5.jpg
  • 2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κεντρίνα: Το pizza bistrot του Χαλανδρίου που έχει «αναγκάσει» τον κόσμο να έρθει μέχρι και από την άλλη άκρη της πόλης για να γευτεί τις νοστιμιές της.

Πείτε μου τώρα, αν ένα εστιατόριο έχει νοιαστεί για τις κρύες νύχτες του χειμώνα να σας προσφέρει μια απαλή κουβέρτα μιας χρήσης ώστε να νιώθετε ζεστοί και σαν στο σπίτι σας, είναι δυνατόν να μην έχει φροντίσει και όλα τα υπόλοιπα στην εντέλεια; Μιλάμε φυσικά για την Κεντρίνα, το pizza bistrot του Χαλανδρίου που έχει «αναγκάσει» τον κόσμο να έρθει μέχρι και από την άλλη άκρη της πόλης για να γευτεί τις νοστιμιές της.  

Σε ένα cozy μοντέρνο χώρο, με ένα πολύ όμορφο αίθριο αλλά και εξωτερικό χώρο, οι ευγενέστατοι και φιλόξενοι άνθρωποι της Κεντρίνας (που στην Κέρκυρα σημαίνει Μέλισσα) έχουν αναγάγει την κουζίνα σε επιστήμη και μαγειρεύουν καθημερινά με την ίδια αγάπη που θα ετοίμαζαν φαγητό για την οικογένεια και τους φίλους τους. Όλα εδώ ξεκινούν από την πρώτη ύλη, την ποιότητα και τη διαχείρισή της. Ας μιλήσουμε για τις πίτσες που εδώ, όπως και να το κάνουμε, είναι οι πρωταγωνιστές. Η ζύμη φτιάχνεται από συνδυασμό αλεύρων με φύτρες από κεχρί, λιναρόσπορο και καλαμπόκι, ωριμάζει αργά, από 24 έως 48 ώρες, με προζύμι 52 ετών (!). Επίσης, διαθέτει υψηλό ποσοστό υγρασίας, με αποτέλεσμα να γίνεται τραγανή και ανάλαφρη, άρα και εύπεπτη. Κι αυτό το θαύμα θα έρθει να υποδεχθεί επάνω του τα εκλεκτότερα υλικά. Είναι πολλές οι επιλογές που θα μπορούσαμε να σας προτείνουμε, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μη σας μείνει αξέχαστη η Burratina, με σάλτσα ντομάτας San Marzano, μοτσαρέλα burrata γεμιστή με φρέσκια κρέμα stracciatella, χειροποίητο pesto βασιλικού, ντοματίνια confit και ντοματίνια φρέσκα, με χοντρό αλάτι και κουκουνάρι, ενώ εξίσου ονειρική είναι και η Spettacolo, με speck καπνιστό πάνω σε σάλτσα ντομάτας San Marzano, μοτσαρέλα Fior di Latte, πατέ λευκής τρούφας, μαριναρισμένα μανιτάρια, γραβιέρα Νάξου και φρέσκο πιπέρι!

Να θυμάστε ότι το μενού σε ό,τι αφορά τις πίτσες θα διαφοροποιηθεί ελαφρώς το επόμενο διάστημα (εδώ όλα αλλάζουν με βάση την εποχικότητα), ενώ έχει προστεθεί και pasta, αρχικά σαν πιάτο ημέρας, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν περισσότερες προτάσεις. Από την σπιτική Al Pomodoro με σιγομαγειρεμένη σάλτσα από ντοματίνια San Marzano, μελωμένα κρεμμύδια και φρέσκο βασιλικό (μια μπουκιά της φτάνει να σε ταξιδέψει στα χωριά της Νότιας Ιταλίας), μέχρι τα linguini με σάλτσα από μανιτάρια porcini, κρασί, καρύδια, παρμεζάνα και μαϊντανό, αλλά και το θεϊκό Aglio e Olio, με καπνιστό μπούκοβο Φλωρίνης, πεκορίνο Αμφιλοχίας, τραγανές νιφάδες ψωμιού και γκρεμολάτα, οι λάτρεις της pasta αναμένεται να κάνουν μεγάλες χαρές! 

Στον υπέροχο, χαλαρό χώρο της Κεντρίνας θα βρείτε και εξαίσια ορεκτικά σαν το Carpaccio Vitello (καρπάτσιο μοσχαριού με φύλλα μουστάρδας, άγρια ρόκα, καπαρόφυλλα, dressing λεμονιού, flakes παρμεζάνας και φρέσκο πιπέρι), αλλά και πραγματικά άπαιχτες φρεσκότατες και νοστιμότατες σαλάτες, σαν τη Fico (σύκο στα ιταλικά), πράσινη σαλάτα με σύκα, μαριναρισμένα σταφύλια, προσούτο, κατσικίσιο τυρί, καρύδια και dressing με πετιμέζι, μουστάρδα και χυμό πορτοκάλι! Κι όλα αυτά τα ωραία μπορείτε να συνοδεύσετε με signature cocktails αλλά και επιλεγμένα κρασιά από μικρούς ελληνικούς, ιταλικούς και γαλλικούς αμπελώνες. Αλλά αρκετά σας ανοίξαμε την όρεξη. Να θυμάστε μόνο ότι όλα αυτά μπορείτε να τα απολαύσετε και στο σπίτι με ένα τηλεφώνημα στο κατάστημα ή μέσω Wolt, efood, BOX. Ώρες λειτουργίας Τρίτη - Κυριακή 12.30-24.00. 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ