60 στέκια που δεν χορταίνουμε στην Αθήνα

Κατσούρμπος: Μας έκανε να αγαπάμε την παραδοσιακή κρητική κουζίνα

Υπέροχες γεύσεις κρητικής παράδοσης

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
katsourbos_4.jpg
katsourbos_1_0.jpg
katsourbos_3_0.jpg
katsourbos_2_0.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κατσούρμπος: Το εστιατόριο που άνοιξε το 2005 κάνοντας μόδα την κρητική κουζίνα, συνεχίζει να μας ταξιδεύει στις υπέροχες γεύσεις της κρητικής παράδοσης.

Το εστιατόριο που άνοιξε το 2005, κάνοντας μόδα την κρητική κουζίνα, συνεχίζει μέχρι και σήμερα να μας ταξιδεύει στις υπέροχες γεύσεις της κρητικής παράδοσης, έχοντας κατακτήσει επάξια μια σημαντική θέση στο μεγάλο «βιβλίο» της ελληνικής γαστρονομίας. Σε έναν φιλόξενο και ζεστό χώρο, με ευγενέστατους ανθρώπους, στην πλατεία που άφησε την αύρα του ο Μάνος Χατζιδάκις, θα απολαύσετε αυθεντική κρητική κουζίνα με άριστες πρώτες ύλες, όλες τους έρχονται από μικρούς παραγωγούς του νησιού. 

Οι άνθρωποι εδώ έχουν ως φιλοσοφία το ξαναζωντάνεμα της κρητικής κουζίνας, δημιουργώντας ανεπανάληπτες γευστικές εμπειρίες, με πιάτα που έχουν αποθεωθεί και από διεθνείς τουριστικούς οδηγούς. Το γαμοπίλαφο γίνεται ανάρπαστο σε κάθε τραπέζι, το αρνάκι μαγειρεύεται σε όλες του τις εκδοχές (ψητό, τσιγαριαστό, αυγολέμονο, με σταμναγκάθι) και είναι πραγματικά θεϊκό, οι χοχλιοί μπουμπουριστοί είναι σκέτη μαγεία. Φυσικά, κανείς δεν φεύγει από τον «Κατσούρμπο» χωρίς να έχει δοκιμάσει κουνελάκι στιφάδο αλλά και τα υπέροχα χανιώτικα κάστανα στιφάδο, σαρικόπιτα, ως ορεκτικό με μυζήθρα ή για το τελείωμα με μυζήθρα και μέλι, σφακιανή πίτα, πιτάκια με άγρια χόρτα, εκπληκτικά τυριά απ’ όλη την Κρήτη, συνοδεύοντας ιδανικά όλη αυτήν την πανδαισία με λευκό ή κόκκινο κρητικό κρασί. 

Στον «Κατσούρμπο» λένε ότι το φαγητό είναι απόλαυση, πως η ίδια η ζωή είναι απόλαυση. Δεν έχετε παρά να την απολαύσετε κι εσείς. Η slow food κουζίνα του Κατσούρμπου έρχεται και στο σπίτι σας μέσα από τις διαδικτυακές πλατφόρμες των efood και Wolt.

 Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 13.00-01.00 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου