60 στέκια που δεν χορταίνουμε στην Αθήνα

Καραμανλίδικα του Φάνη, παραδοσιακό μεζετζίδικο με άρωμα Ανατολής

Η καλύτερη ποιότητα στην καλύτερη τιμή της αγοράς

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
karamanlidika_1.jpg
karamanlidika_4.jpg
karamanlidika_5.jpg
karamanlidika_2.jpg
karamanlidika_3.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη: Εκλεκτοί μεζέδες και αυθεντικές καραμανλίδικες συνταγές μαγειρικής με παρελθόν και ιστορία

Aν μπορούσαμε να συνοψίσουμε τη φιλοσοφία αυτού του αυθεντικού μεζετζίδικου θα ήταν μάλλον «η καλύτερη ποιότητα στην καλύτερη τιμή της αγοράς». Αλλά η παράδοση, η πείρα και το μεράκι που χρησιμοποιήθηκαν για να γεννηθούν «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη» δύσκολα περιγράφονται σε λίγες γραμμές. Στην καρδιά της Αθήνας, στο ιστορικό κέντρο με τα γραφικά σοκάκια και τις ατέλειωτες περατζάδες ντόπιων και τουριστών, στήθηκε ένας χώρος που σου δίνει τη δυνατότητα να πάρεις και στο σπίτι σου ό,τι δοκιμάσεις στο εστιατόριο ή να γευτείς επιτόπου ό,τι αποφάσισες να ψωνίσεις από το παντοπωλείο. Μικρά τραπέζια, μεζεδάκια και δυνατές γεύσεις είναι η ατμόσφαιρα που έχει κερδίσει μια θέση σε διεθνείς ταξιδιωτικούς οδηγούς (εδώ και 6 χρόνια βρίσκεται στην κορυφή των καλύτερων εστιατορίων του Tripadvisor παγκοσμίως), ενώ η όμορφη εσωτερική αυλή και το ταρατσάκι με την υπέροχη θέα έχουν γίνει αγαπημένα στέκια των Αθηναίων.

Εδώ μπορείς να δοκιμάσεις εκλεκτούς μεζέδες και αυθεντικές καραμανλίδικες συνταγές μαγειρικής με παρελθόν και ιστορία. Φημισμένα τυριά απ’ όλη την Ελλάδα, διάφορα είδη καβουρμά, λουκάνικα, σαλάμια, χοιρομέρια, παστουρμά, σουτζούκι και πολλά ακόμη. Δεν γίνεται να μη δοκιμάσεις το καραμανλίδικο σουτζούκι με αυγά μάτια, τον βοδινό καβουρμά με πατάτες, πιπεριές και άνηθο, το σαγανάκι με καραμανλίδικο παστουρμά, πολίτικο σουτζούκι, αυγά με ντομάτα, την καραμανλίδικη παστουρμαδόπιτα, το καραμανλίδικο μαντί, με σάλτσα ντομάτας και γιαούρτι, το σις μοσχάρι γάλακτος σχάρας, με πλιγούρι πολίτικο και σος γιαουρτιού. Πέρα από τις γεύσεις που έχουμε ήδη αγαπήσει, τα Καραμανλίδικα μας εκπλήσσουν και με νέα λαχταριστά πιάτα, όπως τα μπουρέκια με κασέρι και φέτα ή με μελιτζάνα και χοιρινή πανσέτα, τα χοιρινά μπριζολάκια καπνιστά και μαρινάτα με πατάτες τηγανητές, αλλά και το πελμένι, ένα ποντιακό ζυμαρικό γεμιστό με κιμά, σάλτσα ντομάτας και σος γιαουρτιού. Όλα τούτα τα νόστιμα συνδυάζονται ιδανικά με κάποιο από τα παλαιωμένα τσίπουρα που έρχονται από το κελάρι να σε μαγέψουν. Εναλλακτικά, υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές ελληνικής μπίρας και ελληνικών κρασιών άγριας ζύμωσης, αφιλτράριστων και βιοδυναμικών, που δύσκολα θα βρεις αλλού.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ