60 στέκια που δεν χορταίνουμε στην Αθήνα

Γιατί πρέπει να δοκιμάσεις το νέο μενού της Kuzina;

Ο σεφ Άρης Τσανακλίδης αυτή τη φορά ξεπέρασε τον εαυτό του!

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kuzina_dpoupalos_kuzina6783.jpg
kuzina_dpoupalos_kuzina6794.jpg
kuzina_mayros_mpakaliaros.jpg
kuzina_fileto_kotopoylo.jpg
kuzina_hoirina_spare_ribs.jpg
kuzina_tart_tatin.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το ανανεωμένο μενού του εστιατορίου Kuzina είναι αυτό που θέλουμε από τον χειμώνα

Πολυβραβευμένο, ξακουστό ως τα πέρατα του κόσμου (καθώς για αυτή τη θέα έχει ενδιαφερθεί όχι μόνο ο εγχώριος, αλλά και ο διεθνής Τύπος) και πάντα νόστιμο, το εστιατόριο στον ιστορικό πεζόδρομο της Αδριανού έχει τον τρόπο του να πρωτοστατεί στη γαστρονομική σκηνή της πόλης. Αρχηγός της κουζίνας ο εξαιρετικός Άρης Τσανακλίδης, που σε κάθε αλλαγή του μενού καταφέρνει να ξεπερνάει τον εαυτό του. Έτσι, για αυτόν τον χειμώνα, στη ζεστή, φιλόξενη σάλα τoυ Kuzina θα δοκιμάσουμε τη δημιουργική εκδοχή μιας βαθιά νόστιμης μεσογειακής κουζίνας, την οποία άλλωστε ο σεφ παίζει στα δάχτυλα.

Προτείνουμε να αρχίσετε την εξερεύνηση του ανανεωμένου μενού με τα σκιουφιχτά με κολοκύθα, μανιτάρια, απάκι, σπανάκι, φουντούκια και ξινομυζήθρα, ένα comfort πιάτο που θα κάνει ιδανικό ταίρι με τη σαλονικιώτικη σαλάτα με κουλούρι Θεσσαλονίκης, ντοματίνια, καπαρόφυλλα, κάπαρη, ρόκα, ελιές, αγγούρι, κρίταμο και μους φέτας. Συνεχίστε με χοιρινό, σιγομαγειρεμένο για 12 ώρες, που συνοδεύεται με πουρέ σελινόριζας και σος από πιπεριές Φλωρίνης, ενώ αν θέλετε να ακολουθήσετε πιο ανεβασμένα γευστικά μονοπάτια δοκιμάστε το φιλέτο από ελάφι με πουρέ από αγκινάρες Ιερουσαλήμ και σος από μύρτιλα. Ορεκτικά όπως οι λουκουμάδες με μους φέτας, κελυφωτό φιστίκι, λιαστή ντομάτα, ελιά και σος ροδιού, η τάρτα με μανιτάρια, τρούφα, κατσικίσιο τυρί και γραβιέρα Νάξου ή το ταρτάρ τόνου με αγγουράκι τουρσί, wasabi και yuzu soy sauce αξίζει να μπουν στη μέση του τραπεζιού για να τα μοιραστεί όλη η παρέα. Δεν προτείνουμε το ίδιο, όμως, και για το επιδόρπιο… Γλυκά όπως η φινετσάτη tarte tatin με κυδώνια και crème fraiche ή η γκανάζ πικρής σοκολάτας με φουντούκια και αλμυρή καραμέλα miso δύσκολα θα θελήσει κάποιος να τα μοιραστεί!

Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα συνοδέψετε με ένα ποτήρι κρασί από την καλά ενημερωμένη wine list, που θα απολαύσετε με φόντο τον Παρθενώνα και την ωραιότερη θέα στον Ναό του Ηφαίστου. Καλές και νόστιμες, χειμωνιάτικες βόλτες!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ