60 στέκια που δεν χορταίνουμε στην Αθήνα

Mezze Glyfada, λαχταριστό μεζεδοπωλείο στην καρδιά της Γλυφάδας

Όλα τα πιάτα, ακόμη και τα «κυρίως», τοποθετούνται στη μέση του τραπεζιού για να «παίξουν» όλοι μαζί τους

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
meze_1.jpg
meze_5.jpg
meze_3.jpg
meze_2.jpg
meze_4.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Mezze Glyfada: Παραδοσιακοί και δημιουργικοί μεζέδες στην καρδιά της Γλυφάδας.

Ο μεζές, αυτή η αγαπημένη συνήθεια, βαθιά ριζωμένη στην ελληνική γαστρονομική κουλτούρα, ξεπερνάει τα όρια του φαγητού, γίνεται ο ορισμός της παρέας, της συντροφιάς, μια νόστιμη στιγμή που μοιραζόμαστε με τους δικούς μας ανθρώπους. Για εμάς τους Έλληνες η όρεξη ανοίγει και μόνο στο άκουσμα της λέξης «μεζές», κι αυτό είναι ένας από τους λόγους που το λαχταριστό μεζεδοπωλείο της Γλυφάδας αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή που άνοιξε. 

Το μενού στο Mezze, το οποίο έχει επιμεληθεί ο chef Βασίλης Καφαλούκος, έχει δημιουργηθεί για να μοιράζεται. Όλα τα πιάτα, ακόμη και τα «κυρίως», τοποθετούνται στη μέση του τραπεζιού για να «παίξουν» όλοι μαζί τους. Γι’ αυτό στη ζεστή, roustic σάλα του εστιατορίου ή έξω στα ηλιόλουστα τραπεζάκια της οδού Μεταξά αξίζει να έρθεις με την παρέα σου για να απολαύσετε μαζί όλα τα κλασικά μεζεδάκια που λαχταράς, αλλά και μερικά ακόμα στην πιο δημιουργική, «πειραγμένη» τους εκδοχή. Θα αρχίσετε από τα αθάνατα κεφτεδάκια που σερβίρονται με κρέμα φέτας και στικς πατάτας, θα παραδοθείτε στην πλούσια γεύση ενός Χουνκιάρ Μπεγιεντί με τα όλα του (σ.σ. η συνταγή του ανήκει στη σμυρνιά προγιαγιά του σεφ!), πιθανότατα θα …πολεμήσετε για την τελευταία μπουκιά του σπιτικού, χειροποίητου καβουρμά! Τα πιο ανήσυχα πνεύματα της παρέας θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα το ελληνικό ceviche με γάλα τίγρης από το ζουμί της χωριάτικης σαλάτας, που σερβίρεται με Gazpacho πιπεριάς, αλλά και την ψητή φέτα με μέλι λεβάντας και κρουτόν βρώμης.

Το καλύτερο στο κρατήσαμε για το τέλος… Είναι οι θρυλικές σούβλες του Mezze, που η φήμη τους συγκεντρώνει κάθε μέρα θαυμαστές από όλη την Αθήνα! Περιλαμβάνουν ζουμερά κρεατικά (χοιρινό, μοσχαράκι γάλακτος, κοτόπουλο) μαζί και τα απαραίτητα συνοδευτικά τους, αλλά υπάρχει και σε θαλασσινή εκδοχή (με γαρίδες, καλαμάρι, φρέσκο τόνο και χταπόδι) για όσους λατρεύουν τους μεζέδες του βυθού. Άκρως πληθωρικές οι σούβλες προτείνονται για 2 (και βάλε) άτομα και μαζί με κάποιο τσίπουρο, ουζάκι ή κρασί από την ενημερωμένη λίστα γίνονται ο ιδανικός επίλογος μιας νόστιμης μέρας…

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ