60 στέκια που δεν χορταίνουμε στην Αθήνα

Scorpina: το φινετσάτο εστιατόριο στην καρδιά του Νέου Ψυχικού

Εξαιρετικές προτάσεις σε ταρτάρ, καρπάτσιο και σεβίτσε

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
scorpina_12.jpg
scorpina_1.jpg
scorpina_2.jpg
scorpina_3.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Scorpina: Αστική κομψότητα και δημιουργική ψαροφαγία στο Νέο Ψυχικό

Όποιος πιστεύει ότι για καλό ψάρι πρέπει να κατέβεις Νότια, προφανώς δεν έχει επισκεφθεί ακόμα τη Scorpina, το φινετσάτο εστιατόριο στην καρδιά του Νέου Ψυχικού. Ένας cosy, κομψός και ζεστός χώρος υποδέχεται όλους εκείνους που αναζητούν εκλεπτυσμένες γεύσεις φρέσκων ψαριών και θαλασσινών. Μια ψαριέρα, ένα ενυδρείο κι ένα ζωντανό μπαρ συμπληρώνουν ευχάριστα το αστικής κομψότητας κοσμοπολίτικο σκηνικό. Ο Μπάμπης Ευστρατίου είναι η «ψυχή» της Scorpina στη σάλα, ενώ ο έμπειρος και ταλαντούχος σεφ Αλέξανδρος Ούντιλα, που ανέλαβε πριν λίγους μήνες την κουζίνα του εστιατορίου έφερε μια νέα, δημιουργική πνοή στα πιάτα. Με την ομάδα του μετατρέπουν καθημερινά την απαιτητική πρώτη ύλη σε γεύσεις που άλλοτε υπακούουν στην απλότητα και άλλοτε υπηρετούν την υψηλή γαστρονομία. Στο μενού θα βρεις εξαιρετικές προτάσεις σε ταρτάρ, καρπάτσιο και σεβίτσε, όπως τον τόνο ταρτάρ με lime, ελαιόλαδο και μoυς wasabi ή το μαγιάτικο καρπάτσιο με πίκλα πράσινου μήλου, popcorn κινόας και μαγιονέζα halapenios.

Εξαιρετική είναι και η λίστα κρασιών με ελληνικές και διεθνείς ετικέτες, ενώ κάθε Τετάρτη πραγματοποιούνται βραδιές Ελλήνων οινοπαραγωγών με ειδικά σχεδιασμένο μενού που δένει τις γεύσεις πιάτων και κρασιών.

Τα κυριακάτικα απογεύματα μπορείς να απολαύσεις χαλαρά το φαγητό σου παρέα με εξαιρετικά κοκτέιλ και ποιοτική ελληνική μουσική που επιμελείται ο Dj Richard Horn.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ