- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Omnivore: Το must της Πλατείας Αγίας Ειρήνης
Υπέροχο μενού από τον σεφ Βασίλη Καφαλούκο σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της Αθήνας
Omnivore: Brunch, μεσογειακή κουζίνα και ωραία cocktails στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης
Το 1890 κατά παραγγελία του έμπορου μεταξιού Ιωάννη Μιχαλόπουλου κατασκευάζεται ένα από τα πιο όμορφα κτίρια του ιστορικού κέντρου. Οι άνω όροφοι του νεοκλασικού κτιρίου στον αριθμό 10 της πλατείας Αγίας Ειρήνης προορίζονταν για κατοικία της οικογένειας Μιχαλόπουλου, ενώ το ισόγειο και το υπόγειο φιλοξενούσαν το εμπορικό κατάστημα. Αργότερα, στον ίδιο χώρο λειτούργησε για χρόνια το ξακουστό υφασματάδικο του Συμεωνίδη, απ’ όπου πέρασε κάποτε «για να ραφτεί» όλη η κοσμική Αθήνα. Η ταμπέλα «Κ. Συμεωνίδης Α.Ε» υπάρχει ακόμα πάνω από την είσοδο, ένας φόρος τιμής στην ιστορία. Ακριβώς από κάτω, όμως, η επιγραφή "omnivore mouth habits" είναι αυτή που μονοπωλεί το ενδιαφέρον στις μέρες και στις νύχτες του σήμερα.
Στεγασμένο σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της Αθήνας το Omnivore (που στα λατινικά πάει να πει «παμφάγο») δεν θα μπορούσε παρά να έχει και μια εξίσου εντυπωσιακή κουζίνα. Ο ταλαντούχος σεφ Βασίλης Καφαλούκος έχει δημιουργήσει ένα (πολύ!) νόστιμο μενού που βασίζεται στα ωραία ελληνικά προϊόντα και στη Μεσογειακή κουζίνα, ταυτόχρονα όμως έχει μια fusion προσέγγιση. Έτσι, θα δοκιμάσεις πιάτα όπως η τριλογία ψαριών ceviche, που σερβίρεται πάνω σε sushi rice μαζί με ένα γαλάκτωμα λεμονιού με chili, τα αφράτα bao buns γαρίδας με chutney μάνγκο, φύλλα σίσο και μαγιονέζα από πράσινο κρεμμυδάκι, ή τα γιουβαρλάκια σφυρίδας με αφρό λεμονιού και μπουγιαμπέσα, που εκτός από μια πολύ ωραία ιδέα είναι και ένα βαθιά νόστιμο πιάτο. Μπορείς να συνοδεύσεις το γεύμα σου με ένα ωραίο ποτήρι κρασί από την πλούσια wine list (θα βρεις πάνω από 70 ετικέτες του ελληνικού και διεθνή αμπελώνα) ή με κάποιο από τα cocktails που δημιουργεί η δυνατή μπάρα.
Στο Omnivore, όμως, αξίζει να έρθει κανείς και για το αναπάντεχο brunch. Σερβίρεται καθημερινά 07.30-14.00 και είναι πολύ διαφορετικό απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Δίνει έμφαση στα χειροποίητα ψωμάκια (θα βρεις από ψωμάκι brioche μέχρι ιαπωνικά sandos) και σε όλες τους τρόπους που μπορεί να μαγειρευτεί ένα αυγό, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει τα κλασικά πιάτα που αγαπάμε στη δημιουργική τους εκδοχή. Τι καλύτερο;