60 στέκια που δεν χορταίνουμε στην Αθήνα

Tο Καπλάνι, κρητική φιλοξενία και γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις 

Δημιουργική κρητική και μεσογειακή κουζίνα

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kplani_1.jpg
kplani_4.jpg
kplani_3.jpg
kplani_2.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Καπλάνι: Ένας καθαρός χώρος με μίνιμαλ διακόσμηση στο κέντρο της πόλης περιμένει καθημερινά να μας ταξιδέψει στη δημιουργική κρητική και μεσογειακή κουζίνα.

Κουβαλώντας την τρομερή ιστορία του παππού «Καπλάνη» –τον οποίο συναντάς στο λογότυπο–, αυτό το αυθεντικό κρητικό εστιατόριο ήρθε να γράψει τη δική του ιστορία στον γευστικό χάρτη της Αθήνας. Ένας καθαρός χώρος με μίνιμαλ διακόσμηση στο κέντρο της πόλης περιμένει καθημερινά να μας ταξιδέψει στη δημιουργική κρητική και μεσογειακή κουζίνα ξυπνώντας αναμνήσεις από αγαπημένες παιδικές γεύσεις. Οι Κρητικοί φημίζονται για τη φιλοξενία τους, γι’ αυτό με το που καθίσεις στο τραπέζι φτάνουν μπροστά σου το παραδοσιακό καλάθι με το ζυμωτό ψωμί, τη χειροποίητη πάστα ελιάς, την ξινομυζήθρα και φυσικά τη ρακή. Οι εξαιρετικές γεύσεις, η όμορφη, χαλαρή ατμόσφαιρα και οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες κάνουν το Καπλάνι πολύ δημοφιλές σε παρέες που αγαπούν το καλό, αυθεντικό φαγητό αλλά και σε όσους θέλουν να οργανώσουν μια επαγγελματική ή κοινωνική εκδήλωση. Δεν γίνεται να πας και να μη δοκιμάσεις το γαμοπίλαφο, το αρνάκι στον φούρνο, τα χειροποίητα καλτσούνια και τη χειροποίητη μαραθόπιτα. Πρόσφατα προστέθηκαν μερικά ακόμη πιάτα πειρασμοί, όπως το πρόβειο κότσι με πουρέ σελινόριζας, τα χειροποίητα σκιουφιχτά από αλεύρι χαρουπιού και η φουρνιστή πανσέτα με τραγανή πέτσα. Όλα συνοδεύονται τέλεια από μια προσεγμένη λίστα βραβευμένων κρητικών κρασιών, ενώ τα γλυκά με σπιτικό ζεστό ρακόμελο. Και μια και μιλήσαμε για γλυκά, για το κλείσιμο επιβάλλεται σφακιανή πίτα με μέλι και παγωτό κανέλα – από τις καλύτερες της πόλης!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ