- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ο Μιχάλης Μωραίτης ανήκει στη νέα γενιά Ελλήνων μαγείρων, υπήρξε μαθητής του μεγάλου «δάσκαλου» Χριστόφορου Πέσκια και έχει δουλέψει σε αρκετά γνωστά εστιατόρια όπως το Πbox και η Scala Vinoteca, ενώ θήτευσε και στο Sani Resort της Χαλκιδικής. Του αρέσει η ελληνική κουζίνα την οποία απογειώνει με πιάτα που πατούν στην παράδοση αλλά έχουν πάνω τους τη δική του φρέσκια και σύγχρονη ματιά. Αυτή την σεζόν τον «τρώμε» στο The Grocery (Σκουφά 46 & Ομήρου, Κολωνάκι), εστιατόριο που άνοιξε φέτος και αμέσως απέκτησε φανατικό κοινό χάρη στα εξαιρετικά του πιάτα νέας ελληνικής κουζίνας που δίνουν έμφαση στις πρώτες ύλες, τα προϊόντα Ελλήνων παραγωγών και την εποχικότητα.
Υλικά για 2 άτομα
8 μεγάλες γαρίδες
200gr κουσκουσάκι
1 κ. κ. κουρκουμά
Ζωμό λαχανικών
Λίγο μάραθο ψιλοκομμένο
Ξύσμα λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
50 gr βούτυρο μαλακό ανάλατο
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κουσκουσάκι και σιγά σιγά τον ζωμό λαχανικών ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει-περίπου 13-15 λεπτά. Ρίχνουμε και τον κουρκουμά. Όταν χυλώσει αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού, το βούτυρο και ανακατεύουμε. Παίρνουμε τις γαρίδες, ξεφλουδίζουμε το κέλυφος κρατώντας το κεφάλι και την ουρά και τις αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τις σοτάρουμε για ελάχιστο χρόνο. Μοιράζουμε το κουσκουσότο σε δύο πιάτα, τοποθετούμε τις γαρίδες από πάνω και σερβίρουμε αμέσως.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.