- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Merci Chef: Ένα παριζιάνικο brunch στο Athénée, ωδή στη γαλλική ζαχαροπλαστική
Δοκιμάσαμε τα έξι εμβληματικά γλυκά του Arnaud Larher σε συνεργασία με τον Jean Marie Hoffmann και τον Στέλιο Παρλιάρο
Merci Chef: Όλα όλα έγιναν στο brunch à la française στο πλαίσιο της Εβδομάδας Γαλλικής Γαστρονομίας
Με τον πιο γλυκό τρόπο ξεκίνησε την Κυριακή 1η Μαρτίου η Εβδομάδα Γαλλικής Γαστρονομίας σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα. Από την 1η έως τις 6 Μαρτίου 2026, η γαλλική κουζίνα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέρνει τις παριζιάνικες γεύσεις στο αθηναϊκό τραπέζι μέσα από τη διοργάνωση «Merci Chef!».
H Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο συνεργάζονται ξανά για μια εβδομάδα αφιερωμένη στη γαλλική γαστρονομία, με στόχο να αναδείξουν και να ενισχύσουν τους γαστρονομικούς αλλά και πολιτιστικούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες.
Έτσι, το ηλιόλουστο μεσημέρι της Κυριακής, το εμβληματικό Athénée στη Βουκουρεστίου μεταμορφώθηκε σε ένα σικάτο σαλόνι των Παρισίων, όπου διοργανώθηκε ένα γλυκό brunch αλά γαλλικά. Ήταν ανοιχτό στο κοινό ενώ είχε προσκεκλημένους από τον χώρο των ΜΜΕ και της εστίασης.
Ο βραβευμένος MOF ζαχαροπλάστης Arnaud Larher ένωσε τις δυνάμεις του με τον σεφ της γαλλικής πρεσβείας Jean Marie Hoffmann και το Sweet Alchemy του Στέλιου Παρλιάρου και πρόσφερε στο κοινό έξι iconic γλυκά που μοσχομύριζαν γαλλική πατισερί με την απαλή κρέμα και την αφράτη σφολιάτα να κυριαρχούν.
Τι δοκιμάσαμε στο brunch à la française του Merci Chef!
Ένα signature σοκολατένιο εκλέρ, μια βελούδινη τάρτα λεμονιού, ένα αφράτο brioche σφολιάτας με καραμέλα και πεκάν, μια κρεμώδη φλαν, ένα πολύχρωμο μακαρόν με το παιχνιδιάρικο όνομα «Miss Clara» και μια εξωτική πάβλοβα με φρούτα του πάθους και μάνγκο ήταν τα επιδόρπια που δοκιμάσαμε στον ζεστό και πάντα φιλόξενο χώρο του Athénée. Τα ντελικάτα γλυκά έμοιαζαν με έργα τέχνης που σχεδόν λυπόμασταν να τα… αποδομήσουμε και να τα φάμε. Σχεδόν.
Φυσικά, δεν έλειπαν και τα καθιερωμένα αλμυρά πιάτα του Athénée τόσο για brunch όσο και για lunch, ο εκλεκτός καφές καθώς και τα brunch cocktails που συνόδευαν τέλεια το λαχταριστό μενού, όπως η mimosa, το espresso martini και το kir royale.
Οι σεφ συνομίλησαν με τους καλεσμένους ενώ το παρών έδωσαν η πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Laurence Auer καθώς και οι υπόλοιποι Γάλλοι σεφ που θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους μέσα στις επόμενες ημέρες.
Τι θα δούμε στο φετινό Merci Chef!
Μάλιστα φέτος, οι δράσεις θα περιοριστούν στην Αθήνα, αλλά θα δούμε πολλά και ενδιαφέροντα γαστρονομικά events σε Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κρήτη και Ρόδο.
Οκτώ βραβευμένοι Γάλλοι σεφ αλλά και 16 Έλληνες σεφ και σομελιέ θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα μοιραστούν την τεχνογνωσία τους, σε μια σειρά εκδηλώσεων, που περιλαμβάνουν γαστρονομικές, εκπαιδευτικές και φιλανθρωπικές δράσεις.
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του «Merci Chef!» εδώ.
Η ATHENS VOICE είναι και φέτος χορηγός επικοινωνίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τα μπαρ και τα πολύχρωμα ψωμιά του Line στο δικό της all day στέκι
Mερικές καθημερινές συνήθειες μπορεί να χαλάνε την απόλαυση
Το τέλειο μπιφτεκόψωμο σε περιμένει στην επόμενη γωνία
Αφράτα μπισκότα, χρυσαφένια pancakes, αυγά σε κάθε δυνατή εκδοχή και ο καφές που ονειρεύεσαι
Εδώ φτιάχνονται καθημερινά χειροποίητα cinnamon rolls, buns με καρδάμο και μαρμελάδα
Oι specialty επιλογές της Handpickers Coffee Roasters πρωταγωνιστούν στο μενού
Υπάρχουν συνήθειες που στην Ιταλία περνούν από γενιά σε γενιά
Κάθε φλιτζάνι καφέ κρύβει μέσα του έναν ξεχωριστό, μοναδικό χαρακτήρα
Ένας καλός καφές, κάτι ζεστό στο πιάτο, ένα μπολ γεμάτο υφές και χρώματα και κάτι γλυκό για το τέλος
Specialty coffee και φαγητό σε ένα μενού που έχει ως πρωταγωνιστές φρεσκοψημένα bagels, soft cookies και αφράτα cinnamon rolls
Από τον καφέ μέχρι το matcha και τα proffees, τα ροφήματα σήμερα τα θέλουμε κρύα, φωτογενή και να θυμίζουν γλυκό.
Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το δεύτερο διήμερο Φεστιβάλ του Γαστρονόμου: είσοδος, μάγειρες, φαγητό, ποτό και όσα μας περιμένουν στην Πειραιώς 260
Το πιο σταθερό ραντεβού των Αθηναίων κλείνει την πρώτη του δεκαετία
Ποντικάκι, γαλακτομπούρεκο και ο πιο ονειρεμένος μπακλαβάς του λεκανοπεδίου
Μουσική, cocktails, craft beer και signature γεύσεις στο πρώτο μεγάλο party του Wild Child στο Ηράκλειο
Από σκοτσέζικο μπρέκφαστ και Haggis μέχρι πληθωρικές σούπες και παράξενες πουτίγκες
Αυτό το viral γλυκάκι είναι κάτι μεταξύ σε brownie και cookie και κάνει θραύση
Μια παρθένα φύση όλη δική σου για το πιο εξασφαλισμένο, πηλιορίτικο ζεν!
Από αχνιστές πίτσες και λαχταριστά γλυκά μέχρι νέα στέκια που θα κάνουν χαμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.