F & W, Bistrot Le Mignon, το Κολωνάκι έχει πάντα τον τρόπο του
Η Νενέλα Γεωργελέ τρώει την Αθήνα με το κουτάλι
Την περασμένη εβδομάδα βγήκα Κολωνάκι. Ακόμη και τώρα, που δεν είναι η αδιαφιλονίκητη «έδρα» για κάθε καλό εστιατόριο, κάθε σεζόν έχει καινούργια, άξια στέκια να παρουσιάσει. Το Food & Wine και το Bistrot Le Mignon είναι δύο από αυτά. Στο πρώτο, τα του Food δημιουργεί ο εξαιρετικός σεφ Ολιβιέ Καμπανά με πιάτα γαλλικών επιρροών με κοσμοπολίτικο τουίστ, ενώ τα του Wine αναλαμβάνει ο sommelier Γιάννης Μακρής ο οποίος εκτός του ότι σε κατευθύνει στον ιδανικό συνδυασμό φαγητού-κρασιού είναι και ο τέλειος μαέστρος-ενορχηστρωτής της βραδιάς που θα περάσεις εκεί. Ο χώρος είναι ωραία μοντέρνος, με κρεμαστό κάθετο κήπο στη μια μεριά, με ανοιχτή κουζίνα και chef’s table για πριβέ εμπειρίες, με γυάλινο κελάρι επάνω για τα πολύ καλά κρασιά του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα. Απέναντι έχει και ωραίο κήπο με τζαμαρίες, ώστε να κάθεται ο κόσμος μέσα στο πράσινο και το χειμώνα. Προχτές γευτήκαμε τα καινούργια «Spring 2014» πιάτα του Καμπανά.

Food and Wine

Ξετρελάθηκα με το ceviche λαυράκι που ήρθε με στικς μάνγκο, ραπανάκι, ζελέ και σπόρους από φρούτα του πάθους και φύλλα κόλιανδρου, πολύ μου άρεσε και το σοτέ φουά γκρα με πικάντικο τσάτνεϊ παντζάρι-κασσίς, κρεμμύδια καραμελωμένα και σορμπέ, τσίμπησα σαλάτα με κινόα, ζελέ τομάτας (άμα είναι δουλεμένη η ντομάτα, της το τρώω το ν), κίτρινα παντζάρια και σορμπέ βασιλικού-κίμινου. Προσπέρασα έναν μπακαλιάρο ποσέ με βανίλια και γάλα καρύδας, και στο τέλος αποθέωσα ένα καταπληκτικό γλυκό με σου, grand marnier, σοκολάτα γάλακτος και πραλίνα.
F & W, Ξενοκράτους 49, 210 7211146, και μεσημέρι, Κυρ. μόνο μεσημέρι, Δευτ. κλειστά, περίπου €30 το άτομο

Bistrot Le Mignon

Λίγες μέρες μετά πέρασα την πόρτα του πολύ μικρού και πολύ χαριτωμένου Bistrot Le Mignon. Όλα του, από το χώρο με τους δερμάτινους καναπέδες, τους σταθμούς του παρισινού μετρό στους τοίχους, τους παλιούς καθρέφτες, μέχρι την κουζίνα του (στην οποία «κρύβεται» και η πολύ δυνατή υπογραφή του Απόστολου Τραστέλη) αποπνέουν αυθεντικό γαλλικό μπιστρό. Στην κουζίνα προΐσταται ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης και προτείνει κλασικές γαλλικές σπεσιαλιτέ με σύγχρονες πινελιές. Δοκιμάσαμε σαλάτα λαχανικών με λαδολέμονο τρούφας, ζεστό φουά γκρα με πουρέ μήλου, ζεστή σαλάτα με σολομό και μελάτο αυγό σε κρούστα μυρωδικών, αλλά και το «σήμα κατατεθέν» ενός κλασικού γαλλικού μπιστρό, δηλαδή αντρεκότ café de Paris με τέλειες τηγανητές πατατούλες, που, πράγματι, ήταν το πιάτο σουξέ της βραδιάς. Στον κατάλογο υπάρχουν ακόμη σούπες, ψητά χτένια με πουρέ κουνουπιδιού, φιλέτο Ροσίνι με φουαγκρά και σάλτσα πόρτο, μοσχαρίσια μάγουλα μπουργκινιόν και άλλα, μαθαίνω μάλιστα πως Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι φτιάχνουν κροκ μεσιέ και κροκ μαντάμ, δύσκολα θα τα βρεις αλλού στην Αθήνα.
Bistrot Le Mignon, Χάρητος 39Β, 210 7242717, μόνο βράδυ, Σ/Κ και μεσημέρι, Κυρ. βράδυ και Δευτέρα κλειστά, περίπου €30 το άτομο
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.