- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η μαγειρίτσα έχει μεγάλους φαν αλλά και κάποιους που δεν μπορούν ούτε να την μυρίσουν. Ανακαλύψαμε και σας παρουσιάζουμε την εναλλακτική συνταγή για μαγειρίτσα όπου τα υλικά είναι σχεδόν τα ίδια αλλά το αποτέλεσμα διαφορετικό! Τα συκωτάκια παίρνουν τα αρώματα των μυρωδικών και του ζωμού στον οποίο μαγειρεύονται και σε συνδυασμό με την υφή του ριζότου και όχι της σούπας, είναι... θαύμα! Θα τη λατρέψουν όλοι.
Υλικά
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
5-6 φύλλα μαρούλι ψιλοκομμένα
4 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
μισή συκωταριά και 100γρ. εντεράκια αρνίσια
1 ποτήρι του κρασιού, λευκό κρασί (ξηρό κατά προτίμηση)
2 σφηνάκια ρακή
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 φρέσκο ζωμό βοδινό
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από 1 λεμόνι
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο (προαιρετικά)
1 κούπα του τσαγιού ρύζι για ριζότο
αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο αποξηραμένο

Προετοιμασία
Πλένουμε πολύ καλά τη συκωταριά και τα εντεράκια και τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
Βράζουμε περίπου 400 γρ. νερό , λιώνουμε σε αυτό τον φρέσκο ζωμό βοδινού και το αφήνουμε στο πλάι.
Σε ένα ποτηράκι του κρασιού ρίχνουμε ζεστό νερό, το χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε σε αυτό τη μουστάρδα ώστε να διαλυθεί. Αφήνουμε στο πλάι και αυτό το μείγμα.
Μαγείρεμα
Σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το μαρούλι και τον άνηθο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1 λεπτό. Σειρά έχει το κρέας, ρίχνουμε τα κομματάκια του κρέατος τα οποία έχουμε στεγνώσει καλά ώστε να μην έχουν καθόλου νερά και ανακατεύουμε συνέχεια σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.

Ρίχνουμε τη ρακή, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε. Μόλις σωθεί το ζουμάκι σβήνουμε και πάλι το φαγητό με 1 ποτήρι (του κρασιού) κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί αυξάνοντας και πάλι τη θερμοκρασία. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα με τη μουστάρδα και το αφήνουμε να βράσει ακόμα σε δυνατή φωτιά. Μόλις μείνει λίγο από το μείγμα προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι το ρύζι να τραβήξει όλα τα υγρά και προσθέτουμε λίγο από το ζωμό, τόσο ώστε μόνο να σκεπάζει το φαγητό μας χαμηλώνοντας τη φωτιά λιγάκι. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία. Μόλις το μείγμα τραβάει τα υγρά, προσθέτουμε το ζωμό μέχρι να τελειώσει.
Στην τελευταία δόση δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να «πιει» τα ζουμάκια και να αποκτήσει πια την υφή του ριζότου. Ρίχνετε το ξύσμα του λεμονιού και δοκιμάζετε αν χρειάζεται λίγο ακόμα αλάτι.
Προαιρετικά, αν πρόκειται να μη σερβιριστεί αμέσως το φαγητό, προσθέστε το βούτυρο για να μην κολλήσει το ρύζι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το φύλλο ανοίγεται καθημερινά στο χέρι και η παραγωγή ξεκινά από την αρχή κάθε πρωί
Όλα όσα θα βρείτε στον φούρνο είναι χειροποίητα και φτιάχνονται καθημερινά
Παράλληλα, υποστηρίζει ότι το καλύτερο εστιατόριο δεν είναι πάντα το πιο διάσημο
Το ιστορικό ζαχαροπλαστείο του νησιού
8 σαλάτες με την ντομάτα σε solo εμφάνιση
Χαλίκι κάτω από τα σανδάλια σου, λαμπιόνια πάνω από το κεφάλι σου, δυο διάσημα εστιατόρια στη διάθεσή σου
Από το 1958, το ζαχαροπλαστείο επεξεργάζεται τον ξακουστό καρπό του νησιού, δημιουργώντας προϊόντα που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο
Το ζαχαροπλαστείο Παπαπαρασκευάς έκλεισε 100 χρόνια ιστορίας και το γιόρτασε με τον πιο γλυκό τρόπο
Το σταθερό σημείο συνάντησης στον Πάνορμο
Όνομα με πολλών χρόνων ιστορία, συνώνυμο του καλού παγωτού
40 μεζέδες στην τοπική τους διάλεκτο και η μετάφρασή τους
Από την πλατεία Κολωνακίου στην hot πιάτσα της Αρχελάου
Γράφει ιστορία εδώ και χρόνια και έχει κρυφό άσσο στο μανίκι τα τηγανητά αχτύπητα κολοκυθάκια του
Σε τέσσερα διαφορετικά γαστρονομικά «κεφάλαια»-σημεία, όλα τους με μπεστ σέλερ αποτέλεσμα
Η γεύση του περιγράφεται ως ένας συνδυασμός βανίλιας, καρύδας και γιασεμιού
Ο δημιουργός του Django μοιράζεται την ιστορία του gelato του από τη Σύρο έως το Κουκάκι
Η Mykonos Chocolate είναι η πρώτη σοκολάτα του νησιού και παράγεται εξ ολοκλήρου εδώ
Οι παλιές νοικοκυρές δεν φεύγουν ποτέ. Ζουν πάνω στα ράφια, μέσα στις κατσαρόλες, κληρονομιά ζωντανή, να μαρτυρά για πάντα τα έργα και τις ημέρες τους και πόσο σκόρδο έβαζαν στο κοκκινιστό
Ένα μαγαζί-πρεσβεία του τόπου του στο Παγκράτι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.