Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα αστέρια Michelin 2018
Όχι μόνο αστέρια Michelin, αλλά και…πιάτα για τα αθηναϊκά εστιατόρια
Ένα αστέρι Michelin είναι η ύψιστη επιβράβευση που μπορεί να λάβει ένα εστιατόριο. Ο ταξιδιωτικός οδηγός που κυκλοφορεί από το 1900 και που από το 1921 μοιράζει τα λαμπερά αστέρια του στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου θεωρείται ο πιο έγκυρος οδηγός στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή. Τέτοια είναι η δύναμή του που μπορεί να εξυψώσει ένα εστιατόριο στα ουράνια ή αντίθετα να το καταδικάσει δια παντός στην αφάνεια.
Το βράδυ της Δευτέρας στη Βουδαπέστη ο 37ος Οδηγός Michelin Main Cities of Europe παρουσίασε τα εστιατόρια της Ευρώπης που βραβεύτηκαν με αστέρι Michelin και ανάμεσα σε αυτά ήταν και πέντε εστιατόρια της Αθήνας. Όχι μόνο δεν είχαμε κάποια έκπληξη στα αθηναϊκά πράγματα, αντίθετα οι επαναλαμβανόμενες ακριβώς ίδιες βραβεύσεις όλα τα τελευταία χρόνια μας δημιουργούν, τουλάχιστον, βαρεμάρα... Και μάλιστα, σε μια εποχή που η «κινητικότητα» της αθηναϊκής εστιατορικής σκηνής είναι πραγματικά πολύ μεγάλη. Τα δύο τους αστέρια, λοιπόν, διατήρησαν η Σπονδή και το Funky Gourmet, από ένα η Hytra, το Botrini’s και το Βαρούλκο Seaside. Επίσης τη διάκριση Bib Gourmand διατήρησαν το Αθήρι, το Nolan και το Οικείο.
Όλα ίδια λοιπόν; Όχι ακριβώς. Υπάρχει και κάτι καινούργιο. Τη διάκριση Michelin Plate την οποία παίρνουν τα εστιατόρια του Οδηγού Michelin που δεν έχουν βραβευτεί με κάποιο αστέρι ή Bib Gourmand, αλλά ωστόσο αξίζουν μια θέση στον περιβόητο οδηγό. Σε αυτή την κατηγορία διακρίθηκαν 12 ελληνικά εστιατόρια: το GB Roof Garden, το Electra Roof Garden, το Premiere, το 2 Mazi, η Cookoovaya, το CTC, το Sushimou, η Kuzina, το Mama Tierra, το Vezene, το Άνετον και ο Παπαϊωάννου.
Τέλος, άλλη μία διάκριση που την χαιρόμαστε σαν να ανήκει στην Ελλάδα, αν και αφορά εστιατόριο που βρίσκεται στη Βιέννη, είναι το δεύτερο αστέρι Michelin (4 χρόνια μετά το πρώτο) που κέρδισε το ομώνυμο εστιατόριο του ελληνοαυστριακού σεφ Konstantin Filippou. Συγχαρητήρια σε όλους!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.