27 υπέροχα resto με εξαιρετικό φαγητό

Vittoria Gati: Η ιταλική brasserie της Γλυφάδας γίνεται 5 και παραμένει το ίδιο αυθεντική

Πίτσα με προζύμι από το 1937, χειροποίητα ζυμαρικά και cocktails σε καταπράσινο κήπο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Vittoria Gati
Vittoria Gati
Vittoria Gati
Vittoria Gati

Vittoria Gati: η αγαπημένη ιταλική brasserie της Γλυφάδας

Στη Vittoria Gati όσο και αν προσπαθήσεις δεν θα βρεις κάτι που να μην είναι αρμονικά πλασμένο. Μιλάμε για το αυθεντικό ιταλικό φαγητό και τον λαμπερό χώρο, εμπνευσμένο από τα 60s. To μενού, με την υπογραφή του Γιώργου Παπακώστα, είναι πιστό στη φιλοσοφία ότι στα πιο απλά υλικά κρύβεται η νοστιμιά.

Η ζύμη της πίτσας γίνεται με προζύμι του 1937, το οποίο ωριμάζει για 5 ημέρες. Φουρνίζεται στον σπάνιο για τις μέρες μας ξυλόφουρνο. Και εδώ οι πρώτες ύλες είναι προτεραιότητα. Τα κρέατα διαλεχτά από συγκεκριμένους παραγωγούς και τα λαχανικά προέρχονται από τη φάρμα της Vittoria στο Κορωπί. Τα ζυμαρικά είναι χειροποίητα, το ίδιο και τα γλυκά. Στο μενού θα βρεις γεύσεις που έχουν μείνει ίδιες εδώ και χρόνια γιατί απλώς έχουν αγαπηθεί από τους θαμώνες. Ένα από αυτά είναι τα Agnolotti, φρέσκα ζυμαρικά από το Ριεμόντε της Ιταλίας με γέμιση μοσχάρι και ricotta, μανιτάρια, λάδι τρούφας και κρέμα παρμεζάνας. Οπωσδήποτε θα δοκιμάσεις και την Buratta από τις σαλάτες, με φρέσκο παραδοσιακό ιταλικό τυρί, πολύχρωμα ντοματίνια – απογειώνεται γευστικά με νερό ντομάτας και αγγουριού.

Extra tip: Αναζήτησε το Giardino Di Gati, τον καταπράσινο κήπο που ενώνεται με το Vittoria – μερικά βραβευμένα cocktails σε περιμένουν εκεί!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου