27 υπέροχα resto με εξαιρετικό φαγητό

Ox: Η ελληνική ταβέρνα στη σύγχρονη εκδοχή της

Εδώ θα βρεις όλα εκείνα τα πιάτα που συναντάμε στις ταβέρνες, όχι διαφορετικά, μα σε μια πολύ πιο προσεγμένη εκτέλεση

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ox Athens
Ox Athens
Ox Athens
Ox Athens
Ox Athens
Ox Athens
  • Χατζηγιάννη Μέξη 9
  • 210 7107070
  • Ox
  • Ox

Το Ox μόλις άνοιξε πίσω από το Χίλτον με σεφ τον Μιχάλη Νουρλόγλου παρουσιάζοντας τη σύγχρονη εκδοχή της ελληνικής ταβέρνας

Μία άφιξη που περιμέναμε καιρό και επιτέλους ήρθε! Το υπέροχο Ox μόλις άνοιξε πίσω από το Χίλτον, για να μας παρουσιάσει μία αλλιώτικη προσέγγιση της πολυαγαπημένης ελληνικής ταβέρνας. Εδώ θα συναντήσουμε όλα εκείνα τα πιάτα που συναντάμε στις ταβέρνες της Ελλάδας, όχι διαφορετικά, μα σε μια πολύ πιο προσεγμένη εκτέλεση. Άλλωστε τα χέρια που έχουν αναλάβει τα ηνία της κουζίνας είναι όχι μόνο έμπειρα, αλλά και εξαιρετικά ταλαντούχα, αφού σεφ εδώ είναι ο γνωστός Μιχάλης Νουρλόγλου.

Καθισμένος στην υπέροχη σάλα μπορείς να παρακολουθήσεις όλα όσα συμβαίνουν στην ανοιχτή κουζίνα: τα θαυμαστά t-bone και τις σπαλομπριζόλες από ελληνικές μοσχίδες που ξαπλώνουν στα κάρβουνα, τα κοντοσούβλια που περιστρέφονται στις σούβλες, τα μαγειρευτά που σιγοψήνονται στον ξυλόφουρνο.

Θα δοκιμάσεις εκπληκτικό κοκορέτσι, τζιγεροσαρμάδες, τα τέλεια χοιρινά μπριζολάκια, παϊδάκια, ζυγούρια και λουκάνικα σπιτικά που φτιάχνονται εδώ από την ομάδα της κουζίνας. Επίσης, με τίποτα μην παραλείψεις τη σπιτική (συγκλονιστική) βουτυρομακαρονάδα με μυζήθρα που μοσχοβολά φρέσκο βούτυρο, τον πασά κεφτέ με μείγμα κεμπάπ και τριμμένο παστουρμά από πάνω, ούτε όμως και τα αθάνατα ορεκτικά της ελληνικής ταβέρνας: (το τέλειο!) τζατζίκι, μαϊντανοσαλάτα με σκορδάκι, κολοκυθάκια τηγανιτά, τυροκαυτερή και πιπεροσαλάτα.

Καθημερινά θα βρεις και κάποια μαγειρευτά όπως ένα μοσχαράκι με χυλοπίτες, ένα ωραιότατο γιουβέτσι, αρνάκι με πατάτες στον φούρνο ή χοιρινό πρασοσέλινο. Με άλλα λόγια, ακριβώς το φαγητό που αγαπάμε και με το οποίο όλοι μεγαλώσαμε, αλλά μαγειρεμένο με ό,τι πιο εκλεκτό, σερβιρισμένο αλλιώς, και σε ένα περιβάλλον από το οποίο δεν θα θες με τίποτα να φύγεις. Ειδικά, αν συνοδεύσεις το γεύμα σου με κάποιο από τα πολλά κρασιά, τις μπίρες και τα αποστάγματα της κάτι παραπάνω από πλούσιας κάβας…

Υ.Γ. Οι τιμές είναι πραγματικά καλές!

  • Χατζηγιάννη Μέξη 9
  • 210 7107070
  • Ox
  • Ox

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου