27 υπέροχα resto με εξαιρετικό φαγητό

Ovio: Σύγχρονη ιταλική κουζίνα στο Σύνταγμα

Νόστιμα πιάτα από τον σεφ Πάνο Ιωαννίδη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ovio
Ovio
Ovio
Ovio
Ovio

Στο εστιατόριο Ovio, στο Σύνταγμα, ο σεφ Πάνος Ιωαννίδης μαγειρεύει τη σύγχρονη εκδοχή της ιταλικής κουζίνας

Ο σερβιτόρος ακουμπά μπροστά σου ένα πιάτο με αχνιστά ραβιόλι. Και μόνο από τη μυρωδιά, που απλώνεται ζεστή σε κύματα, καταλαβαίνεις ότι δεν έχεις δοκιμάσει ξανά παρόμοιο πιάτο. Και πράγματι, δίκιο έχεις, αυτά τα ραβιόλι δεν μοιάζουν με κανένα άλλο ζυμαρικό. Χειροποίητα και ολόφρεσκα, είναι γεμιστά με σπανάκι και έναν ολόκληρο κρόκο αυγού, που θα ξεχυθεί ρευστός μόλις τον αγγίξεις. Από πάνω πασπαλίζονται με ξεροψημένο guanciale, ενώ η σάλτσα Alfredo που τα λούζει οφείλει την αξέχαστη γεύση της στην παρμεζάνα Reggiano που ωριμάζει για 36 μήνες πριν βρεθεί στο πιάτο σου. Είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές, signature δημιουργίες του σεφ Πάνου Ιωαννίδη και μπορείς να την απολαύσεις μόνο εδώ, στο κομψό Ovio της οδού Απόλλωνος που φέτος συμπληρώνει 4 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας.

Ο Πάνος Ιωαννίδης είναι γνωστός για τη μεγάλη εμπειρία και τις γνώσεις του πάνω στην ιταλική κουζίνα. Στο Ovio, όμως, αντί να σερβίρει τις κλασικές συνταγές της, επέλεξε να μας συστήσει στη σύγχρονη πλευρά της, παρουσιάζοντάς μας την εκδοχή της ιταλικής κουζίνας στο σήμερα. Άλλωστε, κανένας δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο καλύτερα από εκείνον.

Έτσι, στο Ovio η κλασική Bolognese μετατρέπεται σε ένα πλούσιο ταρτάρ, το οποίο διατηρεί, όμως, όλα τα στοιχεία της αυθεντικής Bolognese, ενώ η πίτσα ακολουθεί τους κανόνες μιας new style ναπολιτάνικης πίτσας προσθέτοντας προζύμι στο ζυμάρι της. Το αποτέλεσμα είναι μία απίστευτα νόστιμη πίτσα με απολαυστικά φουσκωτό cornicione (σ.σ. “cornicione”, δηλαδή «κορνίζα», ονομάζουν οι Ιταλοί την άκρη της πίτσας) και πρωτότυπες εκδοχές. Τι θα λέγατε, για παράδειγμα, για μία πίτσα αλά Vitello Tonnato ή για μία Carbonara Zaferano;

Φυσικά, δεν γίνεται να μην αναφέρουμε τα risotti (σ.σ. δοκίμασε οπωσδήποτε το risotto με κρέμα πιπεριάς και κανθαρέλλες), για τα οποία άλλωστε ο σεφ φημίζεται, αλλά και τα λαχταριστά πιάτα κρεατικών όπως τα χοιρινά μάγουλα φρικασέ ή τη ζουμερή Bistecca.

Ιδανικά, θα συνοδέψεις το γεύμα σου με κάποια από τις 120 ετικέτες κρασιού από τον ιταλικό –κυρίως– αμπελώνα, που έχει προσεκτικά επιλέξει ο sommelier Γιάννης Μακρής, και πριν το καταλάβεις το Σύνταγμα έχει μεταμορφωθεί σε… Ρώμη!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου