- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Μπαλκόνι στις Κυκλάδες: Ολόφρεσκες θαλασσινές γεύσεις και θέα µε «πιάτο» την Αθήνα
Ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός για ψάρι
Μπαλκόνι στις Κυκλάδες: πάντα φρέσκο ψάρι, δημιουργικές συνταγές και φοβερή θέα
Το Μπαλκόνι στις Κυκλάδες είναι ο απόλυτος γαστρονοµικός προορισµός για ψάρι. Σε συνδυασµό µε τη θέα που συναρπάζει, από τον Λυκαβηττό έως τον Αργοσαρωνικό, είναι το εστιατόριο όπου θα γευτείτε όλη τη φρεσκάδα και τη νοστιµιά της θάλασσας σε κλασικές, άριστες εκτελέσεις, αλλά και πιο φρέσκιες, «πειραγµένες» δηµιουργίες, που θα θέλετε να τις απολαµβάνετε ξανά και ξανά. Η επί σειρά ετών βαθιά γνώση στα ψάρια και η αγάπη του για τη θάλασσα του ιδιοκτήτη Άγγελου Κωβαίου, ο οποίος κυριολεκτικά µεγάλωσε µέσα σε αυτή στο µικροσκοπικό νησάκι της Σχοινούσας της άγονης γραµµής, σε συνδυασµό µε το ταλέντο και τη δηµιουργικότητα της σεφ Φιλίτσας Καραµανλή (γνωστής από τη δουλειά της στο παριζιάνικο Septime αλλά και στη φηµισµένη Κυρά Ποθητή στη Σχοινούσα) δηµιουργούν την καταλληλότερη προϋπόθεση για να βρείτε όχι µόνο την καλύτερη πρώτη ύλη αλλά comfort δηµιουργικά πιάτα. Ψάρια σε ωµές κοπές µε δροσερά µαριναρίσµατα, αριστοτεχνικά πιάτα όπως ψάρι αχνιστό, φρικασέ ή γιουβέτσι, αλλά και signature όπως ο καβουρµάς ψαριού ή η παλαµίδα που ωριµάζει σε φύκι kombu, µαρινάρεται µε ξίδι άγριου τριαντάφυλλου και συνοδεύεται από σταµναγκάθι, ή η πολυσυζητηµένη µπρουσκέτα µε ψητή σαρδέλα, κρέµα µαϊντανού, πίκλα πράσινου µήλου και τραγανό αµάραντο. Φέτος, την επιτυχηµένη οµάδα συµπληρώνει ο ταλαντούχος Χρήστος Κυριακουλίδης µε πολυετή εµπειρία σε εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Ελβετία και την Ολλανδία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η λίστα κρασιών µε εκλεκτές ετικέτες από τον ελληνικό αµπελώνα.