27 υπέροχα resto με εξαιρετικό φαγητό

Gloria Gati: Μία Ιταλίδα μόλις έφτασε στην Πλατεία Καρύτση και την περιμέναμε!

Το νέο ιταλικό εστιατόριο με την υπογραφή του σεφ Γιώργου Παπακώστα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Gloria Gati
Gloria Gati
Gloria Gati
Gloria Gati
Gloria Gati
Gloria Gati

Gloria Gati: το καινούργιο ιταλικό εστιατόριο της πόλης μόλις άνοιξε στην Πλατεία Καρύτση

Αν η Vittoria Gati μάγεψε το κοινό της Γλυφάδας, τώρα ήρθε και η σειρά του κέντρου να γευτεί τη νοστιμιά της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας. Η Gloria Gati είναι το νέο ιταλικό εστιατόριο με την υπογραφή του σεφ Γιώργου Παπακώστα στην Πλατεία Καρύτση και οι καλοφαγάδες της πόλης περίμεναν πώς και πώς αυτό το opening.

Σε έναν χώρο που μαγεύει με την πολυτέλειά του, με το eclectic ρομαντικό και vintage στοιχείο να κυριαρχούν και να συνδυάζονται άψογα με μία σύγχρονη industrial αισθητική, αποτέλεσμα της δουλειάς του αρχιτέκτονα, Ζήση Παπαμίχου, θα ζήσεις κάποιες από τις πιο αξέχαστες γευστικές αναμνήσεις της ζωής σου.

Το μενού διαφοροποιείται και έχει ελάχιστα κοινά σημεία με του Vittoria, παρότι η φιλοσοφία παραμένει ίδια ως προς την ποιότητα των πρώτων υλών αλλά και τις χειροποίητες παρασκευές. Σίγουρα θα απολαύσεις πεντανόστιμη πίτσα, όπως μάθαμε να την απολαμβάνουμε στη Γλυφάδα, αλλά θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις μερικές αναβαθμισμένες γευστικές δημιουργίες με χειροποίητα ιταλικά ζυμαρικά, εκλεκτά κρέατα και διαλεχτά λαχανικά. Σίγουρα να δοκιμάσεις το Arancini Bolognese, την παραδοσιακή ιταλική κροκέτα ρυζιού με γέμιση από κατσικίσιο τυρί και mozzarella fior de latte, αφρό bechamel και μοσχοκάρυδο. Ένα πιάτο που θα κερδίσει σίγουρα τις καρδιές του κοινού είναι και το Risotto Barbabietola, ριζότο κόκκινου και κίτρινου παντζαριού, με burrata και λάδι μυρωδικών.

Δεν θα παραλείψεις όμως να δοκιμάσεις και το Raviolο di Formaggi με χειροποίητο ραβιόλι, γέμιση με μείγμα αυθεντικών ιταλικών τυριών και σάλτσα cacio pepe αρωματισμένη με φασκόμηλο – ένας γευστικός συνδυασμός που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Και αν επιθυμείς βαθιά να μυηθείς στα άδυτα της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να γευτείς μία φημισμένη λομβαρδέζικη σπεσιαλιτέ, όπως την προτείνει στο μενού του το Gloria Gati: σιγομαγειρεμένο για 8 ώρες Οssobuco με πουρέ πατάτας, σάλτσα κρασιού και τριμμένη παρμεζάνα. Όλα αυτά μπορείτε να τα συνδυάσετε τέλεια με κάποια από τις πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές cocktail και ποτών που θα σας προτείνει το bar του εστιατορίου. Καθημερινά 13.00-01.00.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου