27 υπέροχα resto με εξαιρετικό φαγητό

Innamorata: Ερωτευμένοι με το καλό ιταλικό φαγητό

Aπό τα φρέσκα ζυμαρικά μέχρι την αυθεντική ιταλική pizza, εδώ όλα είναι προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Innamorata
Innamorata
Innamorata
Innamorata
Innamorata

Innamorata, το υπέροχο ιταλικό εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Το Innamorata σε λίγους μόλις μήνες έκανε όλη την Αθήνα να το λατρέψει, και όχι άδικα αφού όσα σου προσφέρει σε κάνουν να ερωτευτείς! Ένα μοντέρνο χώρο με χαλαρή ατμόσφαιρα (και μια υπέροχη, κρυμμένη, καταπράσινη αυλή με μεγάλο μπαρ για το καλοκαίρι), μια ανοιχτή κουζίνα που δεν θα σου κρατήσει ποτέ μυστικό και μια ποικιλία ιταλικών γεύσεων που θα σε «κακομάθουν»! Το μενού έχει επιμεληθεί ο chef, Γιάννης Κοσμαδάκης, και εκτελεί ο ταλαντούχος head chef του Innamorata, Δημήτρης Μαρδάκης, και όλα είναι χειροποίητα και προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, από τα φρέσκα ζυμαρικά μέχρι την αυθεντική ιταλική pizza και τα γλυκά. Σημασία εδώ έχει η πρώτη ύλη και η διαχείρισή της και αυτό είναι κάτι που φαίνεται σε κάθε πιάτο που φτάνει στο τραπέζι.

Το γεύμα με την παρέα, την οικογένεια ή το έτερον ήμισυ ξεκινάει ιδανικά με focaccia και prosciutto San Daniele και μια σαλάτα Quinoa Beef Tataki με quinoa, μοσχαρίσιο κρέας Teres Major, σάλτσα verde, αβοκάντο κα μπρόκολο. Ωστόσο, εξαιρετική είναι και η vegan σαλάτα Mista με λευκό και κόκκινο μαρούλι coral, αντίδι, αβοκάντο, τσίλι, καλαμπόκι, τοματίνια, ραπανάκι και passion fruit. Τα ζυμαρικά είναι φρέσκα και χειροποίητα και οι επιλογές τόσο λαχταριστές που θα δυσκολευτείς να διαλέξεις. Εξαιρετικά είναι τα ριγκατόνι με φρέσκια τομάτα, τσίλι, ξύσμα λεμονιού, ταρτάρ τόνου και τηγανητή κάπαρη, αλλά και το ραβιόλι γεμισμένο με αγκινάρα, μασκαρπόνε, παρμεζάνα Reggiano, lime και chili σερβιρισμένο με γαρίδα και bisque τομάτας.

Στις πίτσες ξεχωρίζει η Caprino με κρέμα παρμεζάνας, κολοκύθι, jalapeno, κατσικίσιο τυρί και σπιτικό μπέικον. Ωστόσο, αν θες να δοκιμάσεις πραγματικά γευστική πίτσα με ελάχιστα υλικά διάλεξε τη Margherita με σάλτσα τομάτας San Marzano, φρέσκια μοτσαρέλα και βασιλικό. Η Tagliata στα κυρίως είναι μια κατηγορία από μόνη της, ενώ και το φιλέτο σφυρίδας αξίζει την προσοχή σου. Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις το χειροποίητο παγωτό βανίλια, απλά φανταστικό! Στο τέλος της βραδιάς θα νιώθεις «food is gone, love is not».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου