27 υπέροχα resto με εξαιρετικό φαγητό

Malconi’s Asia: Η ασιατική κουζίνα βρήκε το στέκι της στο Κολωνάκι

Η νέα άφιξη στη γαστρονομία της πόλης

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Malconi’s Asia
Malconi’s Asia
Malconi’s Asia
Malconi’s Asia
Malconi’s Asia
Malconi’s Asia
  • Πατριάρχου Ιωακείμ 43
  • 2107248920

Malconi’s Asia: το νέο στέκι στο Κολωνάκι για ασιατική κουζίνα

Το Malconi’s Asia στο Κολωνάκι είναι η νέα άφιξη στη γαστρονομία της πόλης και φιλοδοξεί να μας ταξιδέψει στα βάθη της Ασίας με τις ιδιαίτερες γεύσεις του. Ένας υπέροχος μίνιμαλ χώρος με urban επιρροές και μεγάλη ανοιχτή κουζίνα που σου επιτρέπει να παρακολουθήσεις κάθε στιγμή της προετοιμασίας του πιάτου που θα φτάσει στο τραπέζι σου. Εδώ, ο σεφ Κωνσταντίνος Ζαχαρίας εμπνέεται από παραδοσιακές συνταγές της Ασίας και τις «πειράζει» δημιουργώντας ένα καταπληκτικό και απολύτως γευστικό μενού. Τα ψάρια είναι ολόφρεσκα, τα bao ετοιμάζονται καθημερινά, οι σάλτσες είναι χειροποίητες, η πάπια μαγειρεύεται με τον παραδοσιακό ασιατικό τρόπο.

Το nigiri με γαρίδα Κοιλάδος, πίκλα κουμκουάτ και mayo bisque είναι ένα καλό ξεκίνημα για το τραπέζι. Τα dumplings beef gyoza με μανιτάρια Shitake, τρούφα και γλάσο σόγιας με chili είναι απλά μοναδικά, ενώ αν σου αρέσουν οι πιο πικάντικες γεύσεις πρέπει να δοκιμάσεις το crispy spicy tuna nigiri με τόνο και γλάσο σόγιας. Η ασιατική εκδοχή στο καλαμάκι ακούει στο chuan skewers και είναι ό,τι καλύτερο θα φας περασμένο σε ξυλάκι, είτε διαλέξεις κοτόπουλο, είτε χοιρινό, είτε βοδινό.

Τα χειροποίητα bao του Malconi’s Asia ανήκουν στα πιάτα που πρέπει οπωσδήποτε να έρθουν στο τραπέζι σου, ενώ ο κόσμος (μαζί τους κι εμείς) έχει δείξει ήδη την αγάπη του για τα Soba Noodles με γαρίδες, μάνγκο, πιπεριές, τζίντζερ, tamarind και bisque με γάλα καρύδας. Εξαιρετικά δημοφιλές είναι το ramen πάπιας με ζωμό πάπιας με σόγια και μανταρίνι, αυγό και chilli crunch. Κάτι πήρε το αυτί μας ότι σύντομα θα προστεθούν στο μενού ασιατικά μπέργκερ με crispy bao και ανυπομονούμε να τα δοκιμάσουμε! Για το κλείσιμο, μια μους σοκολάτας με παγωτό βανίλια και compote κουμκουάτ απλά επιβάλλεται.

Υ.Γ. Ξεχωριστή μνεία στα κοκτέιλ του μπαρ που έχουν δημιουργηθεί με οξύτητες ανάλογες των πιάτων και προσφέρουν την ασιατική κουλτούρα σε κάθε γουλιά. Αγαπημένο το Silk Road Elixir με τεκίλα, λάιμ, σύκο και γιαούρτι – cheers!

  • Πατριάρχου Ιωακείμ 43
  • 2107248920

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου