27 υπέροχα resto με εξαιρετικό φαγητό

Cupola: Η αυθεντική ιταλική trattoria στο Παγκράτι

Από τα πρώτα στέκια που μας σύστησαν στη νοστιμιά της κλασικής πίτσας Νapolitana

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Cupola
Cupola
Cupola
Cupola
Cupola
Cupola

Στο Cupola, στο Παγκράτι, για υπέροχη ιταλική κουζίνα

Η ανοιχτή κουζίνα βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, έτσι που να μπορείς να παρακολουθήσεις τη δημιουργία μιας αυθεντικής καρμπονάρας ή της πίτσας που αυτή τη στιγμή μπαίνει στον καυτό φούρνο. Και η αλήθεια είναι πως δύσκολο να μην το κάνεις, σχεδόν ακατόρθωτο να μην κοιτάξεις όλες αυτές τις μακαρονάδες που στριφογυρίζουν στα τηγάνια, με τον ίδιο τρόπο που συμβαίνει σε κάθε trattoria της Ιταλίας. Το Cupola, όμως, είναι η δική μας trattoria, μια Ιταλία σε μικρογραφία στα στενά του Παγκρατίου.

Τι θα δοκιμάσεις εδώ; Πρώτα απ’ όλα την κλασική πίτσα Νapolitana – το Cupola άλλωστε ήταν από τα πρώτα στέκια της Αθήνας που παρουσίασαν τη συγκεκριμένη συνταγή, όταν άνοιξε πριν από 7 ολόκληρα χρόνια. Με ζυμάρι που ωριμάζει για 72 ώρες πριν δεχτεί πάνω του τα πιο εκλεκτά υλικά, αυτή θα είναι μία από τις νοστιμότερες πίτσες που έχεις φάει ποτέ. Η Pizza Parma (με mozzarella, prosciutto di Parma, σάλτσα ντομάτας San Marzano, grana padano και ρόκα) αλλά και η κλασική Margherita είναι από τις αγαπημένες μας.

Επίσης, να ξέρεις ότι το Vitello Tonnato (σ.σ. νουά μόσχου, με σάλτσα tonnata, ραπανάκι, παστό λεμόνι και κάπαρη – από τα πιο κλασικά ορεκτικά της ιταλικής κουζίνας) εδώ είναι από τα καλύτερα της πόλης, ενώ η Melanzana alla Parmigiana (μελιτζάνα, κρέμα παρμεζάνας, σάλτσα ντομάτες, mozzarella fior di latte και βασιλικό) θα σε εκπλήξει με την πλούσια γεύση της.

Στα «οπωσδήποτε» ανήκει επίσης και η ε-κπλη-κτι-κή Bucatini Carbonara με καπνιστή pancetta, pecorino και κρόκο αυγού, τόσο πλούσια, κρεμώδης και αρωματική που χρειάζεσαι μεγάλη αυτοσυγκράτηση για να μην παραγγείλεις και δεύτερο πιάτο…

Μπορείς να συνοδέψεις το γεύμα σου διαλέγοντας κάποιο κρασί του ιταλικού ή του ελληνικού αμπελώνα, από τη wine list που έχει επιμεληθεί ο sommelier Γιάννης Μακρής. Θα βρεις γύρω στις 100 ετικέτες, ενώ πολλές από αυτές σερβίρονται και σε ποτήρι. Salute!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου