Vitelli: Το νέο hot στέκι στο Παγκράτι λατρεύει την τέχνη, τα κοκτέιλ και το καλό φαγητό
Άνοιξε πριν μόλις δύο εβδομάδες κι έχει κιόλας τραβήξει όλα τα βλέμματα
Vitelli: Το νέο στέκι του Παγκρατίου με μενού που έχει δημιουργήσει ο σεφ Γιώργος Πορφύρης.
Στην ηλιόλουστη, μεγάλη αυλή τα ψάθινα φωτιστικά κουνιούνται απαλά στο φθινοπωρινό αεράκι. Από το open bar καταφθάνουν ήδη τα πρώτα cocktails, μαζί με τις παρέες. Το ωραίο Vitelli άνοιξε πριν μόλις δύο εβδομάδες κι έχει κιόλας τραβήξει όλα τα βλέμματα. Στεγασμένο σε ένα υπέροχο νεοκλασικό, λατρεύει την τέχνη, το καλό φαγητό και τα ανατρεπτικά cocktails. Στους τοίχους του κρέμονται αναγεννησιακοί πίνακες του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, του Paolo Veronese, του Giotto, και από την ανοιχτή κουζίνα του έρχονται λαχταριστές οι μυρωδιές. Το Vitelli προσανατολίζει το φαγητό και την μπάρα του προς τη Μεσόγειο, εμπλουτίζοντάς το ταυτόχρονα με αρκετές πινελιές από τη νότια Ιταλία, και συγκεκριμένα τη Σικελία. Το μενού που έχει δημιουργήσει ο σεφ Γιώργος Πορφύρης θα σου ανοίξει την όρεξη με την πρώτη κιόλας ανάγνωση. Προτείνουμε να αρχίσεις με τα Beef & Cannelloni (με πέστο μαϊντανού, παρμεζάνα, λευκή σος και baby ρόκα), αλλά και να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τις πληθωρικές παπαρδέλες με σάλτσα ντομάτας, λευκό τυρί και παρμεζάνα – είναι αρκετή για να χορτάσει δύο-τρία άτομα! Από το επίσης λαχταριστό brunch, μαθαίνουμε ότι το Pastrami Sandwich έχει συγκεντρώσει ήδη το δικό του φανατικό κοινό. Όσο για τα cocktails είναι άλλο (σπουδαίο) κεφάλαιο… Ο bartender Γιάννης Ρούσσος που υπογράφει την cocktail list πάει τα signature cocktails σε άλλο επίπεδο, διανθίζοντάς τα με υλικά της Σικελίας.
Δοκίμασε το Fra Bolla ή το Fra Basso και θα καταλάβεις τι εννοούμε…