- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπαλκόνι στις Κυκλάδες: Ένα νόστιμο ταξίδι στο Αιγαίο
Θαλασσινά πιάτα with a twist, διατηρώντας πάντα σε πρωταγωνιστική θέση τις πρώτες ύλες και τη λογική του comfort
Μπαλκόνι στις Κυκλάδες: Ένα από τα λίγα αθηναϊκά εστιατόρια με τόσο μεγάλη μαεστρία στο χειρισμό του ψαριού
Kάπου σε αυτή την πόλη ένα μπαλκόνι «ταξιδεύει» στο Αιγαίο και αγναντεύει την Αθήνα από ψηλά. Δεν πρόκειται για παραμύθι. Η βεράντα στο Μπαλκόνι στις Κυκλάδες μοιάζει όντως με πλοίο που ταξιδεύει αλλά και η κουζίνα του είναι γεμάτη με τα πιο νόστιμα μυστικά του αιγαιοπελαγίτικου βυθού. Με μακρά θαλασσινή ιστορία και νησιώτικη καταγωγή (ο ιδιοκτήτης Άγγελος Κωβαίος μεγάλωσε στη Σχοινούσα) είναι από τα λίγα αθηναϊκά εστιατόρια με τόσο μεγάλη μαεστρία στο χειρισμό του ψαριού. Θα βρεις πάντα φρέσκο ψάρι από τις Μικρές Κυκλάδες, μάλιστα αυτή την περίοδο έχει και φρέσκο καλαμάρι και καραβίδα. Το νόστιμο ταξίδι στο Αιγαίο περιλαμβάνει και ωραία προϊόντα των νησιών, όπως την καταπληκτική φάβα Σχοινούσας, γευστικά ορεκτικά και «γλυκιές αλχημείες». Αρχηγική θέση στην κουζίνα έχει η σεφ Φιλίτσα Καραμανλή, η οποία με τη σειρά της έχει βάλει όλο της το ταλέντο και τη δημιουργικότητα στις συνταγές του μενού.Tα πιάτα έχουν ένα μικρό twist, διατηρώντας πάντα σε πρωταγωνιστική θέση τις πρώτες ύλες και τη λογική του comfort: ψάρι φρικασέ με τραγανά και τρυφερά χόρτα, πράσο και ζωμό ψαριού, μπρουσκέτες σαρδέλας σε χειροποίητο ψωμί με πέστο μαϊντανού και πίκλα πράσινου μήλου κ.ά. Το πιάτο που θα σου αφήσει μια γλυκιά και ταυτόχρονα ξηροκαρπάτη γεύση είναι η σουπιά γεμιστή με αρωματικό ριζότο με χόρτα. Σερβίρεται με σάλτσα βούτυρου miso που της δίνει μια ιδιαίτερη fusion διάσταση. Καλύτερη ώρα για να απολαύσεις όλα αυτά μαζί με ένα ποτήρι κρασί; Φυσικά το δειλινό, τη μαγική εκείνη ώρα κοιτώντας τα συγκλονιστικά ροζ ηλιοβασιλέματα που σου προσφέρει το Μπαλκόνι.