34 υπέροχα στέκια για αθηναϊκές βόλτες από το πρωί μέχρι το βράδυ

Το Όμορφο: Το μεγαλείο της παλιάς καλής αθηναϊκής κουζίνας

Όλες τις παραδοσιακές νοστιμιές και ομορφιές που ζητάει η διάθεση και η όρεξή σου θα τις βρεις εδώ

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Όμορφο
Το Όμορφο
Το Όμορφο
Το Όμορφο
Το Όμορφο

Το Όμορφο: Από τα πιο παλιά και δοξασμένα εστιατόρια του Κολωνακίου με ελληνική κουζίνα

Καλά και τα κινέζικα, τα ιταλικά και τα μεξικάνικα, αλλά σαν την καλή ελληνική κουζίνα δεν έχει. Όλες τις παραδοσιακές νοστιμιές και ομορφιές που ζητάει η διάθεση και η όρεξή σου θα τις βρεις στο «Όμορφο», από τα πιο παλιά και δοξασμένα εστιατόρια του Κολωνακίου. Ίσως το έχεις δει σε κάποια διάσημη ταινία όπως το «Περάστε την πρώτη του μηνός» με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, ίσως έχεις περάσει απέξω και οι γνώριμες μυρωδιές σου έσπασαν τη μύτη, μάλλον έχεις κάτσει κάποιο μεσημέρι να χορτάσεις την πείνα σου με τα νόστιμα μαγειρευτά του. Ο χώρος του είναι λιτός με την οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα να θυμίζει κάτι από την αίγλη της Αθήνας του χθες, εξάλλου αυτό το εστιατόριο της Ξενοκράτους είναι πάντα στέκι καλοφαγάδων, πολιτικών, καλλιτεχνών και αγαπημένο της Μελίνας Μερκούρη. Από το 1936, η οικογενειακή επιχείρηση παραμένει πιστή στην επιλογή φρέσκων και ντόπιων υλικών δίνοντας μεγάλη σημασία στην ποιότητα των πιάτων της. Μάλιστα, το 2017, χρονιά που το εστιατόριο πέρασε στον Απόστολο Γεροδήμο, πήρε βραβείο αριστείας επιβεβαιώνοντας τη συνεχή του εξέλιξη.

Ο κατάλογος των πιάτων αλλάζει από μέρα σε μέρα διατηρώντας όμως πάντοτε την καλή γεύση. Σήμερα θα γευτείς μοσχαράκι με κολοκυθάκια αυγολέμονο και σουφλέ μελιτζάνας με τρία τυριά και μπέικον και αύριο λαζάνια με κιμά και αρακά με πατάτες γιαχνί. Κάθε μενού και μία έκπληξη! Είσαι τυχερός/ή αν πετύχεις τις ηπειρώτικες πίτες, καθώς η καταγωγή της οικογένειας είναι από την Ήπειρο και φτιάχνουν τις καλύτερες. Φτιαγμένες με ωραίο, λεπτό, χειροποίητο φύλλο και πλούσια γέμιση τυριού, με πολύχρωμες πιπεριές. Τα περισσότερα πιάτα είναι παραδοσιακά μαγειρεμένα, μαμαδίστικα φαγητά, ωστόσο υπάρχουν και πιο μοντέρνες συνταγές πάντα όμως βασισμένες στη γνήσια ελληνική κουζίνα. Κατάλληλο και για χορτοφάγους με πολλές επιλογές βίγκαν για να μη μένει κανείς παραπονεμένος. Σε αυτό το οικογενειακό περιβάλλον, πέρα από σπιτικές γεύσεις, θα ευχαριστηθείς και τη φιλοξενία, το προσωπικό φημίζεται για την ευγένεια και την άψογη εξυπηρέτηση.

«Το Όμορφο» λειτουργεί καθημερινά από τις 12.30 το μεσημέρι έως τις 11.30 το βράδυ πλην Κυριακής, γιατί… ακόμα και ο Θεός ο ίδιος ξεκουράστηκε την έβδομη μέρα. Έχει takeaway και delivery για νοστιμιές στην πόρτα σου!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ